‘Celebrity MasterChef’: Top 4 mag koken in sterrenrestaurant The Jane

Het einde van Celebrity MasterChef is in zicht. Er zijn nog vier BV’s in de running die kans maken op de titel van Celebrity MasterChef. Zij zullen woensdag de MasterChef-keuken inruilen voor een professionele keuken, die van sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, waar jurylid Nick Bril chef-kok is.

Na negen afleveringen van Celebrity MasterChef zijn er nu nog vier koks in het spel. Het gaat om dj Hakim Chatar, radio- en videomaker Linde Merckpoel, acteur Wim Willaert en kunsthandelaar Boris Devis. Zij krijgen in de volgende aflevering een opdracht voorgeschoteld die voor velen een droom is die werkelijkheid wordt.

Koken in The Jane

Hakim, Linde, Wim en Boris krijgen woensdag een bijzondere nieuwe schort aangemeten. Ze zullen namelijk in twee duo’s een tweegangenmenu moeten koken in het tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen. Hun eten zal daarbij niet enkel geproefd worden door de jury maar ook door vijf extra vips. Bij die vips zijn extreme foodies maar ook culinaire experts. De duo’s voor de opdracht zullen bestaan uit Linde en Boris en het rijmende duo Wim en Hakim.

Beide teams zullen een amuse en een hoofdschotel moeten koken voor de aanwezige gasten. Voor de amuse krijgen ze carte blanche, maar voor de hoofdschotel zullen de koks beroep moeten doen op hun MasterClasses en opdrachten van de voorbije weken. Wie heeft er het beste opgelet en kan de tips van de afgelopen negen afleveringen omzetten in een sterrenrestaurantwaardig tweegangenmenu? Of wordt de stress van de sterrenkeuken de deelnemers te veel?

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag rond 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...