‘Celebrity MasterChef’: Eerste pin wordt ingezet

We zijn aanbeland bij de zesde week van Celebrity MasterChef en daarin is het spannender dan ooit. Ondertussen blijven enkel de vijf beste koks over dus ligt de lat hoger dan ooit. Daardoor werd gisteren de eerste pin van het seizoen ingezet.

De afgelopen weken moesten we in Celebrity MasterChef al afscheid nemen van influencer Sarah Puttemans, komiek William Boeva, regisseur Charlie Dewulf, muzikant Bent Van Looy en presentatrice Cath Luyten. Gisteren kwam daar nog een zesde afvaller bij en waren we getuige van een uniek moment in de reeks.

Pin

Dit seizoen werden er twee immuniteitspins uitgereikt. Wim Willaert en Hakim Chatar wisten de jury te imponeren met hun gerechten waardoor ze een MasterChef-pin kregen. Die konden ze tijdens een eliminatieproef inzetten om zeker door te stoten naar de volgende ronde. Tot nu hielden Wim en Hakim hun pin bij, maar daar kwam gisteren verandering in.

Nadat Hakim en Linde vrijgesteld waren van de eliminatieproef door hun geslaagde curry, moesten Wim, Boris en Lynn het tegen elkaar opnemen om in de wedstrijd te kunnen blijven. Zij moesten kip gebruiken in een gerecht dat geïnspireerd was op een bepaald land. Voor Boris werd dat Mexico, Lynn kreeg Italië en Wim kreeg Thailand. Vooral voor Wim, die fan is van de traditionele Vlaamse keuken, was dat een moeilijke opdracht. Na lang proberen om toch nog een goede Thaise soep op tafel te toveren, besloot Wim om zijn pin in te zetten. Daardoor stootte hij dus al zeker door naar de top 4, samen met Linde en Hakim.

Boris en Lynn moesten nog vechten voor het laatste ticket. Ze schotelden elk een topgerecht voor, maar de jury oordeelde dat dat van Boris toch iets beter was. Daardoor bestaat de top 4 dus uit Linde, Hakim, Boris en Wim.

Bekijk hier het moment waarop Wim beslist om zijn pin in te zetten:

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...