‘Celebrity MasterChef’: Hobbykoks wagen zich aan croques … maar wie moet naar huis?

Celebrity MasterChef is komende woensdag alweer toe aan de achtste aflevering van dit seizoen. Daarin staat er meer dan waarschijnlijk ook een eliminatie op de planning. Om dat te vermijden zullen de overgebleven hobbychefs een “next level croque” moeten maken.

Vorige week namen we afscheid van Bent Van Looy. Hij was al de vierde afvaller na influencer Sarah Puttemans, komiek William Boeva en regisseur Charlie Dewulf. Ook deze week zullen we afscheid nemen van iemand, maar dat is maar voor woensdag. In de aflevering van maandagavond stond er namelijk geen eliminatie op de planning.

De hobbykoks kregen wel een aartsmoeilijke opdracht voorgeschoteld. Driesterrenchef Tim Boury gaf hen namelijk een speciale masterclass. Het ging om een follow the chef-versie. Na het maken van een hoogwaardige steak tartaar en een Crêpe Normande verdiende Hakim Chatar uiteindelijk een immuniteitspin.

Croque

Na dit driesterrengerecht is het tijd voor iets eenvoudigers in de komende aflevering. Woensdag moeten de hobbykoks namelijk hun creativiteit de vrije loop laten. De jury verwacht van hen namelijk een unieke high-end croque.

De inspiratie om aan deze belangrijke opdracht te beginnen, lijkt aanvankelijk te ontbreken bij Wim Willaert. Bij Boris Devis is dat niet het geval, want hij begint meteen te experimenteren. Daarbij dreigt hij wel te veel hooi op zijn vork te nemen. Cath Luyten heeft het dan weer moeilijk met de beschikbare keukentoestellen. Wie van hen kan uiteindelijk de jury overtuigen, en wie moet naar huis?

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...