‘Celebrity MasterChef’ komt vanavond met eerste teamchallenge met belangrijke rol voor Linde Merckpoel

Vanavond gaat de derde week van Celebrity MasterChef van start. Na het vertrek van Sarah Puttemans en William Boeva zijn er nu nog acht BV’s die strijden voor de titel van Masterchef en dat zullen ze vanavond voor de eerste keer doen in teams. Linde Merckpoel, die vorige week als beste uit de bus kwam, krijgt een belangrijke taak.

We zijn al toe aan de vijfde aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen en daarbij wordt de groep voor de eerste keer in teams verdeeld. Twee teams van vier kandidaten zullen het tegen elkaar moeten opnemen, waarbij de verliezers het risico zullen lopen om het spel te moeten verlaten. De spanning is dus te snijden en vooral Linde moet een belangrijke beslissing maken.

Estafette

Voor de trouwe MasterChef-kijkers zal de opdracht alvast een belletje doen rinkelen. Het gaat namelijk om een estafette. Daarbij begint één chef met koken, waarna die afgelost wordt door de volgende, die dan na een bepaald aantal minuten opnieuw afgelost wordt. De koks krijgen daarbij maar enkele seconden de tijd om te vertellen waar ze mee bezig zijn.

Doordat iedereen een tijdje individueel moet koken, is het dus belangrijk dat je een team met sterke koks hebt. Linde Merckpoel krijgt daarbij het voordeel om de teams te mogen kiezen. Ze kiest daarbij voor Bent Van Looy, Hakim Chatar en Lynn Van den Broeck in haar eigen team. Waardoor het tweede team bestaat uit Cath Luyten, Boris Devis, Charlie De Wulf en Wim Willaert. Linde omschrijft haar voordeel al als een “vergiftigd geschenk” maar vanavond zullen we te weten komen of het dat echt is.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag rond 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...