‘Celebrity MasterChef’: Deze chef moest de keuken als tweede verlaten

De tweede week van Celebrity MasterChef is van start gegaan. Vorige week zagen we al hoe Sarah Puttemans het programma moest verlaten en deze keer moest er een tweede deelnemer afvallen. Eerst namen de kandidaten het tegen elkaar op in een kookstrijd die alles had te maken met verse vis.

In Celebrity MasterChef Vlaanderen nemen tien bekende kandidaten het tegen elkaar op in een spannende kookstrijd. Vorige week moesten de kandidaten meteen hun signature dish klaarmaken én deed de mystery box zijn intrede. Op donderdag namen we al afscheid van Sarah Puttemans.

Deze week was het tijd om met verse vis aan de slag te gaan. En ondanks een korte masterclass van chef Nick Bril, was dat bij sommigen toch geen groot succes. Uiteindelijk moest William Boeva, die vorige week nog kon overtuigen, het programma verlaten.

Verse vis

De eerste opdracht draaide dus volledig rond verse vis. Daarbij leek acteur Wim Willaert volledig in zijn element en ging ook Bent Van Looy de uitdaging meteen aan. Tijdens het klaarmaken van de vis leken vooral Linde Merckpoel en William Boeva het moeilijk te hebben. Zo had Linde haar vis al te lang in de oven laten staan en had William vooral veel moeite met het kuisen van zijn vis.

Bij de uitwerking waren het uiteindelijk toch William Boeva, Boris Devis, Hakim Chatar en Bent Van Looy die het er het slechtst vanaf brachten. Zij moesten het dus tegen elkaar opnemen in de eliminatieproef, waarbij ze alle vier een ander ingrediënt kregen waar ze iets mee moesten doen. Hakim maakte spruitjes, Bent koos voor de stolp met oesters, Boris kreeg drop voorgeschoteld en William moest iets met koriander doen. Daarmee kon hij de jury uiteindelijk net niet genoeg overtuigen en moet hij het programma verlaten.

Celebrity MasterChef is op maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...