‘Celebrity MasterChef’: Croques en soep doen deze kandidaat de das om

We zijn ondertussen aanbeland in de vijfde week van Celebrity MasterChef. Na de spannende Follow the chef-opdracht op maandag mocht iedereen blijven, maar gisteren stond er opnieuw een eliminatie op de planning. De koks moesten in twee rondes, die draaiden rond comfort food, proberen om hun vel te redden. Uiteindelijk moest Cath Luyten de MasterChef-keuken verlaten.

Het wordt steeds spannender in Celebrity MasterChef. Van de tien kandidaten die aan de wedstrijd begonnen, blijven er nu nog maar vijf over. Na influencer Sarah Puttemans, komiek William Boeva, regisseur Charlie Dewulf en muzikant Bent Van Looy, werd presentatrice Cath Luyten de vijfde afvaller.

Cath Luyten

De tiende aflevering van Celebrity MasterChef stond volledig in het teken van comfort food. In de eerste ronde moesten de kandidaten een high-end croque maken. De croques van Lynn en Linde konden de jury het meeste bekoren, waardoor zij veilig waren voor de tweede ronde. In die tweede ronde moesten de overige vier kandidaten hun beste soep maken voor de jury. Wim en Hakim hebben in vorige opdrachten al een pin verzameld, waardoor ze een eliminatieproef kunnen uitzitten, maar ze besloten allebei om de opdracht mee te doen en hun soep voor te schotelen aan de jury. Ze namen daarbij een risico, maar hun soep was goed genoeg voor een ticket voor de volgende week van Celebrity MasterChef.

Het werd namelijk Cath Luyten die met haar soep het minste kon overtuigen. Cath koos er bewust voor om haar soep niet te zeven, waardoor de jury kritiek had op de korrelige textuur van haar soep. En in deze fase van het spel, waarbij iedereen op een hoog niveau kookt, is dat genoeg om naar huis te moeten gaan.

Na het vertrek van Cath zijn er nog vijf kandidaten in de running om Celebrity MasterChef te winnen. Het gaat om Linde Merckpoel, Lynn Van den Broeck, Boris Devis, Wim Willaert en Hakim Chatar. De wedstrijd begon met tien kandidaten, dus we zijn officieel halverwege.

Bekijk hier nog eens de exit van Cath Luyten:

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...