‘Celebrity MasterChef’: Met deze opdracht beginnen de hobbykoks de nieuwe week

Met vijf zijn ze nog, de hobbykoks in Celebrity MasterChef. Zij zullen deze week opnieuw uit hun pijp mogen komen om in de wedstrijd te blijven. Daarvoor staat er hen een moeilijke opdracht te wachten: een authentieke curry maken.

Het wordt steeds spannender in Celebrity MasterChef. Van de tien kandidaten die aan de wedstrijd begonnen, blijven er nu nog maar vijf over. Na influencer Sarah Puttemans, komiek William Boeva, regisseur Charlie Dewulf en muzikant Bent Van Looy, werd presentatrice Cath Luyten de vijfde afvaller.

De hobbykoks hebben de voorbije weken al heel wat zeer uiteenlopende opdrachten gekregen. Zo moesten ze de eerste week een vlees- en een visopdracht doen. Later kwamen er ook nog onder andere een Airfryer, een knolselder en een dessert op hun fornuis te liggen. Vorige week bracht twee heel uiteenlopende opdrachten. Eerst moeten de chefs namelijk een driesterrengerecht maken en daarna was het tijd voor een croque en soep.

Curry

“We hebben gemerkt dat de meesten onder jullie wat conservatief zijn. Op vlak van smaak moet het beter”, zegt sterrenchef Nick Bril deze week tegen de overgebleven kandidaten. Om hen daartoe te dwingen, krijgen ze deze keer een zeer pittige opdracht voorgeschoteld. De chefs moeten namelijk een authentieke curry maken.

Daarvoor krijgen ze eerst een MasterClass van The Queen of Curry Pavan Bajwa van het populaire restaurant Mission Masala uit Gent. Zij zal Hakim Chatar, Lynn Van den Broeck, Linde Merckpoel, Wim Willaert en Boris Devis de geheimen van de Indische keuken proberen bijbrengen, waarna zij zelf aan het werk mogen.

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...