‘Challengers’: Nieuwe film met Zendaya in de hoofdrol krijgt eerste trailer

De bekroonde regisseur Luca Guadagnino, bekend van Call Me by Your Name, is binnenkort terug met een nieuwe film. Het gaat om Challengers, met Zendaya in de hoofdrol. Deze nieuwe film gaat over tennis, maar vooral over een driehoeksverhouding.

De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino is al bijna 25 jaar bezig met het maken van films, maar brak pas in 2017 internationaal door met Call Me by Your Name. Twee jaar daarvoor had hij voor A Bigger Splash ook al gewerkt met ‘onze’ Matthias Schoenaerts. Nadien volgden nog Suspiria (2018) en Bones and All (2022), twee films met een horrortintje.

Tashia, Patrick en Art

Nu komt Guadagnino terug met een nieuwe romantische film. Challengers volgt drie mensen in de tenniswereld tijdens twee periodes in hun leven. Eerst zien we Tashi Duncan (Zendaya), Patrick (Josh O’Connor) en Art Donaldson (Mike Faist) als jonge tennistalenten. Die laatste twee zijn beste vrienden en blijken ook allebei een boontje te hebben voor Tashi. Die flirt maar al te graag met beiden en belandt ook met hen samen in bed.

Daarna gaat Challengers enkele jaren later verder. Tashia heeft haar tenniscarrière vroegtijdig moeten beëindigen door een zware knieblessure. Ze heeft zichzelf daarna succesvol omgeschoold tot coach. Daarmee begeleidde ze haar echtgenoot Art naar een grandslamtitel. Na een mindere periode probeert die via een lager aangeschreven challengerstoernooi terug te keren op het hoogste niveau. Op dat toernooi treft hij echter Patrick, zijn voormalige vriend en de voormalige geliefde van Tashi, wiens carrière in het slop zit.

In de eerste trailer van Challengers kunnen we al zien hoe die situatie voor heel wat spanningen en drama zal zorgen. De beelden daarvan zijn trouwens gemonteerd op S&M van Rihanna.

Bekijk hier de trailer van Challengers:

Challengers is vanaf woensdag 13 september te zien in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...