‘Chateau Meiland’ onder vuur na “racistisch” lampje

Een recente aflevering van Chateau Meiland zorgde voor heel wat opgetrokken wenkbrauwen op sociale media. Zo zagen we hoe Martien Meiland met een nieuwe lamp op de proppen kwam. Op de standaard van de lamp was een karikatuur van een zwarte man te zien die Meiland “Kees” noemde. Op Twitter werd de naam van het programma meteen trending. Heel wat Twitteraars bestempelden Meiland als “racistisch”.

VIJF

In het nieuwe seizoen van Chateau Meiland verblijft de familie in Hengelo in Nederlands Limburg. Martien Meiland en zijn gezin vertoeven op een boerderij waarvoor ze maar liefst 900.000 euro ophoestten. Op het domein worden momenteel opnames voor het vierde seizoen van Chateau Meiland gedraaid. We zien hoe de familie verhuist van Frankrijk naar Nederland. Hun kasteel in Frankrijk staat trouwens nog steeds te koop voor maar liefst 1,25 miljoen euro.

“Heel duur, maar het wel waard”

In de aflevering van deze week kregen we te zien hoe Martien Meiland een lading meubels ontvangt voor hun nieuwe woning. Daarbij hoorde ook een grote staanlamp. “Hij is heel duur, maar ik vind dat het wel waard”, reageerde Meiland zelf.

De lamp is in feite een karikatuur van een zwarte man met een kandelaar op het hoofd. Martien zegt dat de lamp zijn “nieuwe pronkstuk” is. Volgens heel wat kijkers is de trots van het 59-jarig televisiefiguur misplaatst.

Opschudding op Twitter

“Dit gaat gedoe geven deze lamp”, reageerde een kijker meteen na de uitzending op Twitter. “Oh oh, die lamp. Dat staat morgen in de krant”, klonk het bij een andere fan. Anderer reacties: “Lekker racistisch lampje” en “wat een dubieuze lamp”.

https://twitter.com/ReindHoeven/status/1315730836189306880

Anderen denken dan weer dat de ophef overdreven is: “Geweldig die lamp. En dan ook nog Kees noemen, te leuk. Zal helaas wel weer ophef geven, Nederland kennende”

“Wat een gezeik, mag een lamp nu ook al niet meer?” en “mensen die weer wat te zeiken hebben over een lamp! Laat lekker! Alles, maar dan ook alles is racistisch volgens zulke gasten. Doodmoe word je ervan”, klinkt het.

https://twitter.com/marjon_heijnen/status/1315730774801428483
https://twitter.com/RvanKoningsveld/status/1315731000476028929
https://twitter.com/Kimstert77/status/1315730754832392193
Meer
Lees meer...