Chefs toveren verse ‘diepvriespizza’ op tafel in tweede halve finale ‘Snackmasters’

Het nieuwe seizoen van Snackmasters zit er al bijna op. Op woensdag is het namelijk tijd voor de tweede halve finale van dit seizoen. Daarin nemen chefs Loïc Van Impe en Hendrik Buysse het tegen elkaar op. Een van hen komt volgende week in de grote finale oog in oog te staan met Timothy Tynes. Maar daarvoor moeten ze eerst de perfecte diepvriespizza zien na te maken.

In Snackmasters gaan acht topchefs aan de slag om legendarische snacks na te maken. Op drie dagen tijd proberen ze een identieke kopie te maken van een bekende snack. Na drie dagen staan de chefs tegenover elkaar in de fabriek waar ze elk een perfecte kopie van de snack proberen te maken. Een driekoppige jury bepaalt wie de winnaar is.

Tijdens de eerste halve finale van Snackmasters maakte chef Timothy Tynes een perfecte kopie van de dinokoek. Daarmee versloeg hij Jelle Beeckman en kreeg hij een ticket naar de finale. Daar zal hij het opnemen tegen Loïc Van Impe of Hendrik Buysse.

Mozzarella

Loïc nam het in de vorige ronde op tegen Stijn Rothier, waarbij hij een perfecte zwanworst kon voorleggen. Zijn tegenstander Hendrik Buysse kon dan weer Julius Persoone verslaan tijdens het maken van een Big Mac. Zij moeten deze week de perfecte pizza Mozzarella van Dr. Oetker zien na te maken.

Dat lijkt allesbehalve gemakkelijk, want de vele ingrediënten zorgen voor heel wat verwarring. Daarbij vragen beide chefs zich af hoeveel pizzakruiden ze moeten voorzien, hoe ze de dunne bodem voor elkaar krijgen én hoe ze de bolletjes mozzarella zo mooi rond krijgen. Wie de beste kopie zal voorschotelen, valt dus af te wachten. Al hoopt Loïc dat hij na twee seizoenen eindelijk de finale haalt.

Snackmasters is elke woensdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...