Iconische zwanworstjes op het menu in eerste aflevering ‘Snackmasters’

Deze week keert Snackmasters terug naar VTM. Daarin zullen Koen Wauters en Ruth Beeckmans niet langer te zien zijn. De twee beste vrienden – en fervente foodlovers – Bockie De Repper en Mathieu Terryn gaan namelijk presenteren. In de eerste aflevering zien we alvast twee getalenteerde koks.

In Snackmasters gaan acht topchefs aan de slag om legendarische snacks na te maken. Op drie dagen tijd proberen ze een identieke kopie te maken van een bekende snack. Na drie dagen staan de chefs tegenover elkaar in de fabriek waar ze elk een perfecte kopie van de snack proberen te maken. Een driekoppige jury van fabrieksmedewerkers bepaalt wie de winnaar is.

Zwanworstjes

De komende weken zullen heel wat bekende snacks de revue passeren. Denk daarbij maar aan de Frisko, Dinosauruskoek, Lucifer, Pim’s, Pizza Mozzarella en de Big Mac. In de eerste aflevering staan de bekende Zwanworstjes op de menu. “Hét fundament van elke goede apéro en de bouwsteen van elk familiefeest”, volgens Mathieu Terryn. “Dé belangrijkste snack uit blik, uit de geschiedenis van de snacks uit blik”, volgens Bockie de Repper.

Koks Loïc Van Impe en Stijn Rotthier zijn de eerste die het tegen elkaar zullen opnemen in deze strijd. Voor Loïc is het al de derde keer dat hij deelneemt, voor Stijn Rotthier is het de eerste keer. Stijn deed ervaring op in ’t Zilte van Viki Geunes en in Likoké van Piet Huysentruyt. Maar tegenwoordig maakt hij zelf grote sier in zijn eigen zaak, Fortuin in Kontich. In een eerste fragment komen de twee te weten wie hun tegenstander is.

Bekijk het eerste fragment uit Snackmasters hier:

Snackmasters is elke woensdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...