Chris Noth wordt uit laatste aflevering ‘And Just Like That…’ gemonteerd

Sinds de lancering van de eerste aflevering van And Just Like That…, de langverwachte reboot van Sex and the City, is er heel wat gebeurd rond Chris Noth. Verschillende vrouwen beschuldigen de acteur van seksueel misbruik. Hoewel de acteur alles blijft ontkennen, grijpen de makers van de reeks wel in en zal Noth uit de finale worden geknipt.

Op dit moment wordt de reboot van Sex and the City, And Just Like That…, uitgezonden in de Verenigde Staten en kan je hem bij ons volgen via Streamz. In de eerste aflevering was Chris Noth opnieuw te zien in zijn legendarische rol als Mr. Big. Hoewel zijn personage in diezelfde aflevering overleed, was het wel de bedoeling dat hij in de laatste aflevering van het seizoen wel nog te zien zou zijn. Maar dat zal nu niet langer het geval zijn.

Chris Noth

Er werd lang uitgekeken naar de terugkeer van Chris Noth als Mr. Big. Lange tijd was het onduidelijk of hij te zien zou zijn in de reboot en veel fans waren blij dat hij wel degelijk verscheen in de eerste aflevering. Maar zijn passage was van korte duur, want in die eerste aflevering kwam zijn personage al om het leven.

In de nasleep van die eerste aflevering getuigden twee vrouwen anoniem in een artikel in The Hollywood Reporter. Zij vertelden allebei dat ze door de acteur verkracht werden. De eerste in 2004, de tweede in 2015. Het derde verhaal was opnieuw een anonieme getuigenis. Deze keer aan The Daily Beast. Het ging om een vrouw die vertelde dat Noth haar in 2010 probeerde te verkrachten, maar dat ze hem net op tijd kon stoppen. Daarna volgden twee vrouwen die niet anoniem getuigden. Het ging daarbij om actrice Zoe Lister-Jones en zangeres Lisa Gentile. Ook zij vertelden gelijkaardige verhalen waarbij Gentile zelfs aangaf dat Noth haar chanteerde en ermee dreigde dat hij “haar carrière zou verpesten” en dat ze “nooit meer zal zingen” als ze met haar verhaal naar buiten zou komen. Noth ontkent nog steeds alle beschuldigingen.

Eerder lieten de drie vrouwelijke hoofdpersonages uit Sex and the City en And Just Like That…, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis, weten dat ze “diep bedroefd” waren door de getuigenissen. Daarbij uitten ze ook hun steun voor de slachtoffers: “We weten dat het heel moeilijk moet geweest zijn om dat te doen en we prijzen ze ervoor”.

Scène in Parijs

Hoewel Mr. Big in de eerste aflevering van de reboot overleed, stond er wel nog een scène met de acteur gepland voor de finale van de reboot. Voor de opnames van die scène trokken Chris Noth en Sarah Jessica Parker naar Parijs, waar ze gespot werden op de set.

De Amerikaanse website TV Line kwam nu te weten dat Noth uit de finale geknipt zal worden. De scène met hem zou namelijk niet noodzakelijk zijn voor het verloop van de aflevering. Eerder werd Noth ook al ontslagen uit de serie The Equalizer.

Meer
Lees meer...