Citytrip in eigen land: deze Belgische steden zijn geweldig om te bezoeken

Citytrip in eigen land: deze Belgische steden zijn geweldig om te bezoeken

België telt heel wat mooie steden. Je moet niet per se naar het buitenland trekken om een leuke citytrip te maken. Zo kan je ook een reisje maken in eigen land en gewoon naar deze steden gaan. 

Lekker ontspannen in Kortrijk!

Je kan beginnen met een reisje te boeken naar Kortrijk, een stad vol geschiedenis. Op de Grote Markt alleen al heb je zicht op het stadhuis met een indrukwekkende stijl: de overgangsstijl Laatgotiek-renaissance. De voorgevel is ook nog eens versierd met beelden van de Graven van Vlaanderen en dat is echt heel mooi om te zien.

Op de Grote Markt vind je ook een grote toren, de Halletoren die ook bekend staat als het Kortrijkse Belfort. De toren hoorde vroeger bij een commercieel handelscentrum. Bovenaan op de spits zie je een beeld van Mercurius, de god van de handel.

Voor meer geschiedenis, kan je naar het museum Kortrijk 1302, een belevingsmuseum die je wat meer duidelijkheid geeft over de achtergrondgebeurtenissen rond de Guldensporenslag.

Als je het meer hebt voor kunst kan je naar het Broelmuseum, met meer dan één hoogtepunt. Het museum is gevestigd in een klassiek herenhuis uit 1785 en is aan de rivier gelegen. Heel mooi om te zien.

We zeiden dat je goed kan ontspannen in Kortrijk en dat is ook zo. De stad telt verschillende thermen en ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook heel wat interessante cafés in Kortrijk. Zeker de moeite waard om dit te bekijken en te genieten van je vrije dagen in ons prachtig landje.

Dinant is een prachtige stad!

Dinant is één van de meest pittoreske steden in Wallonië. Dankzij de kronkelende riviervallei en prachtige gebouwen, lijkt de stad uit een sprookje te komen. Het beeldschone Dinant, genesteld in een rotswand aan de Maas, dateert uit de Middeleeuwen en dat merk je aan het uiterlijk en de sfeer die daar hangt.

Als je in de stad bent, mag je zeker niet vergeten langs de 13de-eeuwse kathedraal te gaan. Ook een wandeling op de hoofdbrug is een must. De brug wordt ‘Charles De Gaulle’ genoemd als herdenking van zijn aanwezigheid van toen hij tijdens de grote veldslag in Dinant in zijn been werd geschoten.

Verder moet je ook naar de Bayard-rots die gelegen is tussen Dinant en Anseremme. Het is nogal indrukwekkend te zien, omdat het een rotsachtige naald is die zo’n 40 meter hoog is. Cool hé?

In de regio kan je ook nog je avontuurlijke zelve omarmen. In Anseremme, nabij Dinant, kan je bijvoorbeeld gaan wandelen in de bossen, ziplinnen, rotsklimmen en veel meer. Het moet niet altijd gaan om gebouwen bekijken, toch?

Nog steeds niet overtuigd? Bekijk deze redenen waarom je naar Wallonië moet gaan.

Waarom niet gaan shoppen in Mechelen?

Mechelen is een stad waar je veel kan doen. Denk maar aan shoppen, lekker eten en gezellig in een parkje gaan zitten om te genieten van het zonnetje. Als je aankomt in Mechelen, moet je gewoon een terrasje uitkiezen op de vismarkt en even lekker genieten. ’t Is daar zo gezellig! Deze cafés in Mechelen zijn trouwens absolute aanraders.

Wandelen door de stad is het leukste dat je kan doen. Mechelen ligt namelijk aan de rivier de Dijle en heeft de afgelopen jaren een aantal ingrijpende renovaties ondergaan. De rivier heeft onder meer een prominentere en aangenamere rol gekregen in het stadsbeeld. Er is een Dijlepad dat loopt van de rivier van de Haverwerf naar de Botanische Tuin, waardoor je de huizen in de stad anders kan bekijken. Heel mooi om te zien!

Als je gaat wandelen in Mechelen, kom je waarschijnlijk op Bruul terecht, de shoppingstraat van de stad. Heel leuke winkels, maar dat is zeker niet alles. Probeer af en toe ook eens naar boven te kijken. De gebouwen zelf zijn ook heel mooi!

Daarnaast kan je natuurlijk veel meer bezichtigen in de stad. Denk maar aan het stadhuis en het Sint-Romboutstoren. Plan maar eens een dagje of een weekendje in Mechelen! Je zal zeker geen spijt hebben.

Wist je trouwens dat Mechelen werd geloofd in de New York Times? Nog een reden om naar de stad te gaan dus!

Durbuy, één van de kleinste steden ter wereld

Deze pittoreske stad in Wallonië, is zo schattig en romantisch dat het ons meteen doet denken aan oude verhalen. De kronkelende geplaveide straatjes en een ideale locatie in een vallei maken de stad erg charmant. Overal zie je heuvels rondom, maar toch heeft Durbuy veel meer dan alleen een mooi uitzicht.

Durbuy stond lang bekend als de kleinste stad ter wereld. Maar ondertussen zijn er andere steden, zoals Hum in Kroatië met dertig inwoners, die blijkbaar toch kleiner zijn. Maar toch is Durbuy zeker niet de grootste stad. En toch valt hier heel wat te beleven.

In de stad kan je bijvoorbeeld naar een avonturenpark waar je kan kajakken en rotsklimmen. Als je houdt van avontuurlijk reizen, is dit misschien iets voor jou: 10 reizen die échte avonturiers zeker moeten maken in hun leven.

Om in park-sfeer te blijven, kan je ook een bezoekje brengen aan het Topiary Park, een vormsnoeituin waar de leukste figuren staan.

Als je door de stad wandelt, zal je snel de gezellige charme van de stad ontdekken. Denk maar aan kleine cafeetjes en schattige restaurants. Wij zijn wel fan van Durbuy!

Eén van de mooiste steden in België: De Haan

De Haan werd ooit verkozen als één van de mooiste steden in België en wij kunnen alleen maar akkoord gaan. Er dateren zelfs delen van De Haan uit de Middeleeuwen, maar toch vind je ook moderne delen in de stad. Zo werd een groot deel van de stad gevormd toen koning Leopold II opdracht gaf voor de bouw van de badplaats aan het einde van de 19e eeuw.

Ondertussen zijn de kronkelende straatjes van De Haan gevuld met prachtige belleépoque-gebouwen. Daarnaast kan je ook nog eens een wandeling maken in de duinbossen van de stad. Een gebied dat bestaat uit drie delen met open duinlandschap, de typische fauna en flora van de kust en uitgestrekte beboste duinen.

Lekker genieten, hier in De Haan. Maar ook in andere Belgische kuststeden is het zeker de moeite!

Gent is en blijft een toppertje!

View this post on Instagram

#Ghent #Belgium #HatsukoiOnVacation

A post shared by Hatsukoi Leather Bags (@hatsukoi_mn) on

Als je echt geen risico’s wil nemen en zeker wil zijn dat je naar een stad gaat waar je veel kan beleven, moet je gewoon naar Gent. De stad is heel gezellig en heeft een perfecte mix tussen oud en nieuw. Zo is één van de mooiste dingen in de stad het Gravensteen, een kasteel uit de 12de eeuw dat werd gebouwd voor de graaf van Vlaanderen. Ook het Sint-Pietersabdij is een cadeautje van de stad. Prachtig om te zien!

Maar dat is zeker niet alles. In Gent kan je ook terecht voor kunst, iets wat alle Gentenaars zeker trots op mogen zijn en waar wij als toeristen van kunnen genieten. Denk maar aan de talloze verzamelingen in het Museum van Schone Kunsten en het Design Museum van de stad.

In Gent kan je zelfs een draak tegenkomen, als je goed zoekt. Het 14de-eeuwse belfort heeft bovenaan de toren een beeld van een draak. Maar dat is niet de reden waarom veel mensen naar het belfort gaan. ’t Is vooral om het uitzicht vanaf de top van de toren dat de moeite waard is.

In de stad kan je natuurlijk ook lekker eten. Hier vind je de lekkerste restaurants in Gent voor studenten. Meer zin om eentje te gaan drinken? Dan zijn deze Gentse cafés zeker de moeite. Maar uiteindelijk is alles in Gent geweldig, dus gewoon gaan!

Je hebt er lang op moeten wachten, maar jawel … Brugge staat ook in onze lijst!

Eén van de meest interessante steden van ons land is zonder twijfel Brugge. Zo is de stad altijd al boeiend geweest voor toeristen. Maar wat houdt jou eigenlijk tegen om daarheen te gaan?

De hoofdstad van West-Vlaanderen blijft één van onze nationale toppers. Met de vele mooie kanalen en riviertjes die zomaar door de stad lopen, is Brugge zonder twijfel de mooiste stad van België.

De oude en hoge (heren)huizen zijn in perfecte staat en dat zorgt voor een charmante uitstraling van de straten van Brugge. Hier en daar staan ook nog verschillende kerken die zeker de moeite waard zijn om even bij te stoppen. Denk maar aan de Basiliek van het Heilig Bloed en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

In Brugge zijn enkele musea ook toegewijd aan eten. Denk maar aan het frietmuseum en het chocolademuseum. Mmm …

Wie trouwens gek is op bier, moet zeker een bezoekje plannen aan de brouwerij De Halve Maan. Hier worden twee bekende bieren, Brugse Zot en Straffe Hendrik, gebrouwen. Twee bieren waar elke Bruggeling (terecht) trots op is.

Op de Markt van Brugge kan je even tot rust komen op een gezellig terrasje waar je natuurlijk iets kan drinken of eten. Wat dacht je van een Brugse Zot?

Een citytrip naar Brugge is altijd een topidee.

Je vindt alles in Brussel, waar anders?

Heb je ooit de tijd genomen om een tripje te maken naar Brussel, de hoofdstad van België? Het is eigenlijk schandalig dat wij niet veel naar de stad gaan, want ’t is daar gewoonweg geweldig!

Elke stad heeft wel een ‘Grote Markt’ maar de leukste Grote Markt is zonder twijfel die van Brussel die in het centrum van de stad ligt. Hier vind je ook het prachtige stadhuis uit de 15de eeuw en zes gildenzalen die zijn verspreid over het plein. Je zal er zeker niet naast kijken want hun opvallende architectuur is echt verbluffend. Eigenlijk zou je het plein op verschillende momenten van de dag moeten bezoeken. Elk moment heeft zo een eigen charme. Maar als we toch één moment aanraden, is het wel ’s avonds. De straatlichten maken het plein heel mooi.

Eén van de mooiste gebouwen van de stad, is het Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk. De spectaculaire gotische kathedraal kreeg nooit een toren, maar maakt zich wel heel populair door de 14 meter hoge glasramen.

Verder heb je in Brussel nog heel wat om te bezoeken. Denk maar aan de Botanique, het Koninklijk Paleis en het Jubelpark. Vergeet zeker niet het Atomium te bezoeken en Manneken Pis te groeten, hé. En er zijn trouwens ook nog enkele verborgen parels in Brussel om te ontdekken.

Als je trouwens leeft op een studentenloontje, kan je hier lekker eten in Brussel!

Tijd voor Bergen!

Sinds Bergen de Europese Cultuurstad werd, heeft de stad zich geplaatst op de toeristische kaart. En terecht ook want de stad heeft veel bezienswaardigheden die echt wel de moeite zijn.

De Sint-Waltrudiskerk is zonder twijfel één van de meest opvallende kerken in Bergen. De buitenkant is een indrukwekkend gotisch meesterwerk uit de 15de eeuw. Maar het hoogtepunt tref je binnenin, in de kleine schatkamer, waar je de schedel van koning Dagobert vindt. Hij werd vermoedelijk vermoord in een poging om de bloedlijn van Jezus Christus te beëindigen. Gezellig is wat anders!

De stad is ook rijk aan verschillende musea. Denk maar aan het Artotheque, een documentatiemuseum, BAM, het Museum voor Schone Kunsten en Silex’s, een archeologisch museum dat gelegen is in het prachtige platteland ten zuiden van de stad.

Daarnaast zijn deze bezienswaardigheden en leuke bezigheden perfect combineerbaar met lekker eten en drinken. Genieten maar!

Wat dacht je van een dagtripje naar Antwerpen?

Als je naar Antwerpen gaat, zal je snel merken waarom de inwoners zo trots zijn op hun stad. De Scheldestad heeft een bruisende sfeer waar je snel verliefd op kan worden. Als je ervoor kiest om met de trein naar Antwerpen te gaan, kom je al meteen terecht in één van de mooiste stations ter wereld. Maar dan stap je het station uit en ga je niet weten waar te beginnen.

We stellen voor om gewoon te wandelen door de stad. Elke buurt heeft zijn unieke charme en het is aan jou om te ontdekken wat jij tof vindt. Hier kan je misschien al testen in welke Antwerpse wijk jij thuishoort.

Als je houdt van shoppen is het heel duidelijk en moet je gewoon naar de Meir. Hier vind je vooral populaire winkels. Maar als je eerder unieke winkels zoekt, moet je de zijstraten even verkennen. Je zal zeker geen spijt hebben.

De trots van elke Antwerpenaar is natuurlijk de Kathedraal op de Groenplaats. Ga hier eens een kijkje naar nemen en geniet nadien van een lekker drankje op een terrasje. Zo gezellig!

Als je de skyline van Antwerpen wil zien, kan je door de voetgangerstunnel, onder de Schelde, lopen om op Linkeroever terecht te komen. Zalig om te zien. Verder is het ook zeker de moeite om het MAS en het modemuseum van Antwerpen te bezoeken. Vergeet de leuke winkels niet van de Antwerpse Zes.

Er zijn wel meerdere redenen waarom je naar Antwerpen moet gaan in de zomer. Maar één daarvan is de zon zien ondergaan in de Schelde. Je kan je aan het water zetten en genieten van een prachtige afsluiter van de dag. Heerlijk genieten, noemen ze dat!

Lekker relaxen in Spa

Spa staat bekend om te relaxen en te genieten van heerlijke thermen. Terecht ook want sauna’s zijn goed voor je gezondheid, dus ’t is ook gewoon belangrijk om te doen! Maar de stad is veel meer dan ontspanning en wellness. De overdekte Leopold II-galerij is daar een perfect voorbeeld van. Het Parc des Sept Heures is prachtig aangelegd en heeft een openbare ruimte uit de 18de eeuw. Je vindt er een mooie natuur met bomen, paden, een gezellig meer en versierde fonteinen.

Maar als je per se wil ontspannen, kan je dat ook op een andere manier doen. Denk maar aan entertainment in een casino. De casino van Spa werd gebouwd in 1763 en werd zo succesvol dat het zelfs een reputatie heeft opgebouwd over de hele wereld. Of je nu houdt van gokautomaten of liever blackjack wil spelen, alles is mogelijk zolang je boven de 21 jaar oud bent.

Als je trouwens genoeg hebt gespeeld, kan je nadien terecht in de brasserie van de casino. Met een groot terras kan je lekker genieten van een panoramisch uitzicht over de stad én van heerlijke gerechten. Dat is het leven hé!

Hasselt: de stad van Limburg

Hasselt is grotendeels autovrij waardoor je als toerist vrij kan rondlopen waar je wil. De stad heeft heel wat oude gebouwen, mooie bezienswaardigheden en tuinen om U tegen te zeggen.

Als je lekker wil drinken én een museum wil bezoeken, is het Het Nationaal Jenevermuseum wat je zoekt. Het museum vertelt je alles wat je moet weten over de geschiedenis van de jeneverindustrie. Na alle informatie te hebben vergaard, kan je ook proeven van jenever en de beste jeneverselectie van het land kopen.

Voordat je gaat shoppen, kan je ook even de historische ontwikkeling van mode leren kennen in het Modemuseum. Het museum werd opgericht in 1988 en toont de evolutie van mode door een tentoonstelling van zo’n 18.000 kledingstukken, schoenen, handtassen en accessoires. Doe maar wat inspiratie op, je weet dat mode altijd terugkomt, hé? Elk jaar zijn er ook nog exposities van hedendaagse ontwerpers. Als je echt gek bent op mode, moet je misschien op citytrip naar Milaan.

Verder zijn er in de stad nog talrijke oude gebouwen en mooie regio’s om te ontdekken. In Hasselt kan je natuurlijk ook lekker genieten van een drankje op een terras.

Nog niet overtuigd? Bekijk deze 15 redenen waarom je naar Hasselt moet gaan.

Nog meer geschiedenis in Ieper

Als je gefascineerd bent door de geschiedenis van de eerste wereldoorlog, moet je gewoon echt naar Ieper. Als je er niet veel over weet, zal dit filmpje je meer bijleren over de eerste wereldoorlog. Maar ook de stad Ieper geeft je wat kennis over de Belgische rol tijdens de oorlog.

Een voorbeeld hiervan is het museum van Flanders Fields. Het museum maakt gebruik van verschillende media- en zintuiglijke ervaringen om de ervaring compleet te maken. Denk maar aan video’s, geluiden en zelfs geuren om bezoekers volledig onder te dompelen. Als dat niet genoeg is, zijn er zelfs interactieve ervaringen.

De Menenpoort, is een gedenkteken voor de 55.000 soldaten die vermist zijn geraakt tijdens de Eerste Wereldoorlog, is ook iets dat je moet hebben gezien. Niet alleen de structuur van de stenen boog is indrukwekkend, maar ook de talrijke namen van de Britse en Commonwealth-soldaten geven een huiveringwekkend zicht. Brr!

Ook als je geen fan bent van geschiedenis, is de stad wel de moeite. Het heeft een bepaalde charme die je niet vaak tegenkomt in typisch Belgische steden en dat maakt de stad gewoon uniek.

Als je meer reisjes wil maken in België, moet je hier eens een kijkje naar nemen: Toerist in eigen land! 19 verrassend leuke uitstapjes dicht bij huis.

Gesponsorde artikelen