‘Code van Coppens’: Deze twee duo’s nemen het deze week tegen elkaar op in politiethema

Vorige week is Code van Coppens opnieuw van start gegaan. Daarin krijgen Mathias en Staf Coppens elke week twee duo’s op bezoek die zich wagen aan de escaperooms van de broers. Deze week is het de beurt aan Bart Cannaerts & Fien Germijns en Vincent Fierens & Sean Dhondt.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zagen de kijkers hoe de kandidaten zich in de wellness waagden. Deze keer gaat het er iets serieuzer aan toe. De kandidaten worden namelijk gedropt in de ‘Coppens Cops Academy’. Daar moeten ze bewijzen dat ze geschikte politieagenten zouden zijn.

Code van Coppens

Er komt maar geen einde aan de populariteit van de broertjes Coppens. Vooral het programma Code van Coppens blijft de laatste jaren een groot succes. In het programma worden telkens twee duo’s opgesloten in een zelf bedachte en ingerichte escaperoom.

Elke aflevering gaat het om een volledig nieuwe escaperoom in een verschillend thema. Zo kregen we de voorbije jaren al een kinderboerderij, een frituur, een visserij, een skiparadijs, enzovoort voorgeschoteld. Welke thema’s we dit seizoen allemaal zullen zien, valt nog af te wachten. Al kreeg de kijker vorige week dus al een wellness te zien en speelt het programma zich deze week op een politieacademie af.

Politie

Qmusic-dj’s Sean Dhondt en Vincent Fierens, en presentatoren Fien Germijns en Bart Cannaerts gaan de uitdaging aan als ware helden en politieagenten. Bij aankomst treffen de duo’s politiehond Rocky, die nog opgesloten zit in zijn kennel.

Als het van Bart en Vincent afhangt, mag Rocky daar nog wel een tijdje blijven zitten. “Niet te snel openen hé Sean, ik moet me mentaal voorbereiden”, zegt Vincent met een bang hartje. “Doe jij dit, Fien? Ik blijf hier wel even staan”, klinkt het bij Bart. Fien ziet het dan weer helemaal zitten: “Ik wou vroeger politiehond worden.” Daarnaast krijgen de kandidaten ook een leugendetectortest én een alcoholcontrole voorgeschoteld.

Bekijk de preview hier.

Code van Coppens is elke woensdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...