Coldplay-zanger Chris Martin had vroeger te maken met homofobe gevoelens

Coldplay bracht laatst het achtste studioalbum uit, dat de naam ‘Everyday Life’ kreeg. En om dat nieuwe album te promoten deed frontzanger Chris Martin een interview met het Amerikaanse magazine Rolling Stone. Maar daarin vertelde hij dat de zanger vroeger te maken had met homofobe gevoelens.

Chris Martin is al sinds het ontstaan van Coldplay in 1996 de frontzanger van de band. Laatst bracht Coldplay het achtste studioalbum uit dat de naam ‘Everyday Life’ kreeg. Om dat album te promoten deed de frontzanger een interview met Rolling Stone. En dat interview is ook een terugblik op zijn leven.

Homofoob

Chris Martin is namelijk zeer streng katholiek opgevoed. Zo ging hij naar een Britse kostschool. Daar kwam hij voor de eerste keer in contact met muziek. Maar dat mocht helemaal niet, want Martin zat niet bij het koor. Daardoor mocht hij ook voor de rest geen muziek spelen.

Rond zijn 14de worstelde hij ook met de puberteit. Al zijn leeftijdsgenoten op de school bestempelden hem namelijk als homo. Maar Martin was homofoob opgevoed, dus hij mocht écht niet homo zijn. “Die jongens duwden mij in een richting en daardoor begon ik echt aan mezelf te twijfelen of ik voor de jongens was”, vertelt hij aan het Amerikaanse blad.

“Nou en als ik homo ben”

“Ik zat er echt een lange tijd mee. Maar op een gegeven moment dacht ik gewoon: nou en? En toen stopten die gedachten ook. Alles viel van mijn schouders. Ik weet niet meer hoe dat moment exact tot stand kwam, maar ik dacht wel dat al mijn helden homo zijn.”

Tot 2015 was Martin getrouwd met Gwyneth Paltrow. Maar dat huwelijk strandde uiteindelijk. Ondertussen is hij al een tijdje aan het daten met Dakota Johnson, die je kan kennen uit de Fifty Shade-films.

Het nieuwe album van Coldplay kan je vanaf nu kopen of streamen.

Meer
Lees meer...