Coldplay maakte nummer met Stromae: luister hier

Coldplay heeft net twee nummers van hun nieuwe plaat ‘Everyday Life’ gelost. Alsof dat nog niet mooi genoeg is, zingt Stromae op één van die twee liedjes. Veelbelovend is een understatement.

Het Coldplay-nummer, waarop Stromae te horen is, heet Arabesque en klinkt zo: 

Het eerste nummer, dat Coldplay loste, zonder Stromae, heet Orphans en klinkt zo:

Koning Boudewijnstadion

In 2017 trad Coldplay op in het Koning Boudewijnstadion in het kader van hun A Head Full Of Dreams Tour. Toen brachten Chris Martin en zijn kornuiten een eigenzinnige versie Formidable van Stromae. Hij zat toen zelfs in het publiek en was laaiend enthousiast. Het idee om samen te werken, is waarschijnlijk na de show gegroeid.

In een interview op BBC Radio 1 zei zanger Chris Martin dit: “Weet je wie Stromae is? Hij is misschien wel een van de beste artiesten ter wereld. Hij is gewoon wonderlijk. Zijn laatste album, ‘Racine Carrée’, is zo briljant. Het blies me van mijn sokken. Het was een grote inspiratie voor ons nieuwe album.”

‘Everyday Life’

Orphans en Arabesque zullen te horen zok, op ‘Everyday Life’ staan, de nieuwe plaat van Coldplay die op 22 november verschijnt. In een brief aan hun fans gaf Coldplay al deze details over het album vrij:

Meer
Lees meer...