Left Right
scrollTop top

Concert VAX Live met onder andere Foo Fighters, Selena Gomez en Harry en Meghan moet wereldwijd coronavaccins promoten


VAX Live
© Bron: Global Citizen

Heel wat grote sterren zullen op 8 mei hun opwachting maken op VAX Live: The Concert to Reunite the World. Dat concert wil niet alleen mensen aanmoedigen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, maar wil ook helpen om die vaccins wereldwijd voor iedereen beschikbaar te maken.

Terwijl de vaccinatiecampagne in landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Israël voorspoedig verloopt, krijgt de Europese Unie veel kritiek voor zijn trage verdeling van de coronavaccins onder de bevolking. Toch zijn er nog heel wat arme landen waar het aanbod nog veel beperkter is.

Die ongelijke verdeling van de coronavaccins stuit op steeds meer onbegrip, maar veel lijkt er voorlopig niet te veranderen. De organisatie Global Citizen hoopt met een benefietconcert extra aandacht te vragen voor het toegankelijk maken van vaccins voor iedereen. “VAX LIVE: The Concert to Reunite the World viert de hoop dat Covid-19-vaccins gezinnen en gemeenschappen over de hele wereld bieden. We roepen wereldleiders op om ervoor te zorgen dat vaccins voor iedereen toegankelijk zijn, zodat we een einde kunnen maken aan de pandemie voor iedereen, overal”, schrijven ze op hun website.

8 mei

Het groots opgezette concert heeft plaats op 8 mei en zal onder andere op YouTube te volgen zijn. Selena Gomez host het event en prins Harry en Meghan Markle zullen als covoorzitters hun opwachting maken, net als onder andere de Amerikaanse president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris.

De optredens tijdens VAX Live worden verzorgd door onder andere Foo Fighters, H.E.R., Jennifer Lopez, Eddie Vedder en J Balvin. Daarnaast zullen ook Ben Affleck, Chrissy Teigen, David Letterman, Gayle King, Jimmy Kimmel, Nomzamo Mbatha, Olivia Munn en Sean Penn hun opwachting maken.

Bekijk hier de aankondiging van VAX Live


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…