Verveling in tijden van corona: mensen bootsen massaal hun favoriete kunstwerken na

Door de uitbraak van het coronavirus zit bijna de hele wereld verplicht thuis. Dat is nu ook in de Amerikaanse staat Californië het geval. Iedereen moet zoveel mogelijk binnenblijven, en ook alle niet-essentiële bedrijven moeten sluiten. Doordat ook het Getty Museum in Los Angeles de deuren moest dichtdoen, kwamen de medewerkers op een idee: mensen hun favoriete kunst laten nabootsen.

Het zijn saaie tijden voor iedereen. Door Covid-19 kan niemand nog naar buiten, en kan niemand een bezoekje brengen aan een theater of een museum. Daar heeft het Amerikaanse Getty Museum iets op gevonden. Via Twitter deed het museum een oproep om je favoriete kunstwerk zelf na te doen. Wat volgde was een gigantische respons van allerlei mensen die de oproep meteen volgden.

Eigen makelij

Het begon bij een oproep van het Getty Museum op Twitter. Het museum plaatste een tweet waarin ze hun bezoekers, en andere liefhebbers, uitnodigden om in hun vrije tijd hun favoriete kunstwerk na te maken. Die oproep maakten de medewerkers van het museum zelf sterker door er een aantal voorbeelden aan toe te voegen. Kunstwerken die zij zelf al hadden nagebootst.

Een paard van vuile kleren, een versimpeld avondmaal en een kunstwerk in huisstijl (inclusief een warm dekentje). Daarmee wilde het museum zijn publiek overtuigen om er werk van te maken. En dat lukte, want in een mum van tijd ontving de tweet gigantisch veel antwoorden waarin verschillende twitteraars het beste van zichzelf lieten zien.

Linda G. Hatton nam het allemaal wel zeer serieus, en gaf er zelfs haar kostbaar toiletpapier voor in de plaats. Anderen losten het heel simpel op, door bijvoorbeeld het dier op het kunstwerk te vervangen door een pluchen versie, of door de verse producten op het originele kunstwerk te vervangen door eten uit blik.

Verschillende bezoekers hielden er ook van om zelf deel uit te maken van het kunstwerk. Zo kwamen we onder andere deze pareltjes van Johannes Vermeer tegen, in een iets andere versie.

De perfecte remedie tegen verveling dus. Haal die lakens en oude spullen maar al van onder het stof, en ga op zoek naar jouw favoriete kunstwerk. Wij zijn alvast benieuwd naar de resultaten.

Meer
Lees meer...