Left Right
scrollTop top

Regering werkt aan ‘buitenplan’ voor activiteiten in openlucht


Alexander De Croo premier Open Vld
© Alexander De Croo – Isopix

Het lijkt erop dat er binnenkort opnieuw meer activiteiten buiten zullen kunnen plaatsvinden. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vanmiddag in de Kamer laten vallen. Hij wilde niet bevestigen dat het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land morgen versoepelingen zal aankondigen. Maar dat ontkennen, deed hij ook niet.

Versoepelingen van de coronamaatregelen kondigde het Overlegcomité vorige week niet aan. Verstrengingen ook niet. Het comité laste een time-out in, omdat er nog te veel onzekerheid heerste over de coronasituatie in ons land.

Versoepelingen?

Dat Overlegcomité zit morgen opnieuw samen. Het is dan ook logisch dat premier Alexander De Croo (Open Vld) vanmiddag in de Kamer verschillende vragen kreeg over de huidige coronamaatregelen. Of die morgen zullen versoepeld worden, wilde de premier niet kwijt.

“Ik ga daar niet op vooruitlopen, maar we kunnen er niet omheen dat de maatregelen, ondanks het feit dat ze relatief stabiel zijn, een invloed hebben op de weerbaarheid, motivatie en mentale gezondheid van velen”, klonk het.

Perspectief

Met die woorden maakte hij duidelijk dat mensen wel perspectief nodig hebben. En dat perspectief is (bijna) altijd gelinkt aan versoepelingen. Al wil de regering de coronamaatregelen niet te snel versoepelen. Het zou namelijk veel erger zijn om ze een maand later opnieuw te verstrengen.

“Morgen hebben we een dubbele missie: perspectief geven voor de weken en maanden die komen, maar ook een aanpak kiezen die voorzichtig is, redelijk en veilig”, legde Alexander De Croo uit. “Dat is wat de mensen van ons verwachten.”

Timing

Het lijkt erop dat de regering werkt aan soepelere maatregelen voor activiteiten in openlucht. De premier sprak namelijk over een ‘buitenregeling’. Het is al lang geen geheim meer dat het coronavirus buiten minder snel overgedragen wordt dan binnen.

Wat die ‘buitenregeling’ precies inhoudt, wilde De Croo niet kwijt. Hij benadrukte wel dat de timing “heel belangrijk” is. “We moeten de stap zetten op het moment waarvan we weten dat het het juiste is”, klonk het nog.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428