Coronacijfers blijven stagneren, aantal overlijdens lager dan 100

De stagnering van de coronacijfers in ons land zet zich ook vandaag verder. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers op het dashboard van Sciensano. Wanneer we kijken naar de cijfers voor de verschillende Vlaamse provincies zien we zelfs lichte stijgingen.

De forse daling in de cijfers rond het coronavirus in ons land lijkt nu echt voorbij. Zo stijgt het aantal besmettingen zelfs in alle Vlaamse provincies behalve in Limburg. Het aantal ziekenhuisopnames blijft redelijk stabiel. Enkel wanneer we kijken naar het aantal overlijdens zien we nog een sterke daling.

Ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames lag tussen 3 tot en met 9 december op gemiddeld 185,6 per dag, het gaat hier om een daling met 7 procent. Een week eerder ging het nog om gemiddeld 199 ziekenhuisopnames per dag.

Gisteren lagen er 3.016 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 662 op de afdeling intensieve zorgen. In tegenstelling tot de afgelopen dagen, neemt dit cijfers dus wel weer af. Eergisteren lagen er zo nog 3.143 coronapatiënten in het ziekenhuis, dat waren er 127 meer dan gisteren. Op intensieve zorg daalde het cijfer van 676 naar 662, wat dus betekent dat er 14 bedden vrij kwamen. 444 patiënten hebben beademing nodig.

Besmettingen

In de periode van 30 november en 6 december werden er dagelijks gemiddeld 2.163 besmettingen vastgesteld. Dat is een daling met 6 procent vergeleken bij de vorige periode van 7 dagen. Maar wanneer we kijken naar de cijfers voor de verschillende provincies in ons land, dan zien we dat het aantal besmettingen in alle Vlaamse provincies, behalve in Limburg, toeneemt.

De stijging is het grootst in de provincie West-Vlaanderen, daar gaat het nu om een stijging met 7,4 procent vergeleken bij de vorige periode van 7 dagen. Vlaams-Brabant volgt op de tweede plaats met een stijging van 6,1 procent, in Antwerpen (2,6 procent) en Oost-Vlaanderen (1,9 procent) gaat het om zeer lichte stijgingen.

Deze stijgingen hangen uiteraard samen met de nieuwe teststrategie waardoor er opnieuw meer mensen getest worden. Het gaat nu om gemiddeld 29.900 testen per dag. Van die testen keert nu 8,7 procent positief terug. Dit cijfer lag eind oktober nog op meer dan 29 procent.

Overlijdens

Enkel wanneer we kijken naar het aantal overlijdens door het coronavirus per dag zien we nog een duidelijke daling. In de periode van 30 november tot en met 6 december lag dit cijfer op 97, waarmee het voor de eerste keer sinds 27 oktober onder de 100 duikt. Gisteren lag dit cijfer nog op 102.

Wanneer we dit cijfer vergelijken met dat van een week geleden dan zien we een daling met 22 procent. Tussen 23 en 29 november overleden er dagelijks namelijk gemiddeld 124 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. In totaal overleden er in ons land nu al 17.603 aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

Meer
Lees meer...