Left Right
scrollTop top

Coronacijfers blijven stijgen: gemiddeld 347 nieuwe besmettingen per dag


Coronavirus België
© Isopix

Hoewel de maatregelen in ons land sterk zijn aangescherpt, blijven de cijfers in verband met het coronavirus stijgen. De experts lieten eerder al weten dat we het effect van de nieuwe maatregelen pas binnen twee weken zullen voelen. Voorlopig blijven we dus een stijging zien in de cijfers.

De cijfers in verband met het coronavirus in ons landblijven verder stijgen. Zo blijkt uit de nieuwe gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Experts voorspelden al dat de cijfers voorlopig zouden blijven stijgen. Het is nu belangrijk dat iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, zodat we binnen twee weken het effect ervan opmerken.

Gemiddeld 347 nieuwe besmettingen per dag

In de periode van 20 tot 26 juli werden er elke dag gemiddeld 347 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Goed voor een stijging van 77 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen. Toen ging het om gemiddeld 196 besmettingen per dag.

Dat brengt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in ons land op 33,1. In totaal zijn er nu 67.335 besmettingen met het coronavirus geteld in ons land.

Ziekenhuisopnames

Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt verder. Daarbij ging het om gemiddeld 17,7 opnames per dag. Op dit moment liggen er in totaal 263 patiënten in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Een week geleden lag dat aantal nog op 191. Het aantal patiënten op intensieve zorg is gestegen van 41 een week geleden naar 47 gisteren.

Bij het gemiddeld aantal overlijdens per dag is er wel een lichte daling op te meten. Het gaat daar om een daling van 2,5 in de afgelopen week naar 2,3 per dag. In totaal overleden in ons land nu 9.836 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…