Coronacijfers stijgen voor twaalfde dag op rij: gemiddeld 146,4 besmettingen per dag

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land stijgt nu al voor de twaalfde dag op rij. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van Sciensano. Op dit moment staat het gemiddeld aantal besmettingen per dag op 146,4. Dat is een stijging met 57 procent vergeleken bij de laatste periode van zeven dagen.

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Al voor de twaalfde dag op rij laat Sciensano weten dat het aantal besmettingen met het virus in ons land stijgt. Ook het aantal ziekenhuisopnames en doden stijgt licht.

Gemiddeld 146,4 besmettingen per dag

Op dit moment worden er dagelijks gemiddeld 146,4 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Tijdens de laatste periode van zeven dagen ging het nog om 93 besmettingen per dag. Goed voor een stijging met 57 procent.

Het laatste bekende dagcijfer is dat van afgelopen donderdag 16 juli. Toen werden er 146 nieuwe besmettingen vastgesteld. Een dag eerder, op woensdag 15 juli, lag dat cijfer op 241. Het totale aantal besmettingen in ons land ligt nu op 63.703.

Ook stijging in ziekenhuisopnames en aantal doden

Hoewel het aantal nieuwe besmettingen nu al dagenlang toeneemt, bleven het aantal ziekenhuisopnames en doden redelijk stabiel. Maar vandaag is ook daar een lichte stijging op te merken. Het aantal ziekenhuisopnames ligt nu op gemiddeld 10,3 per dag, tegenover 10,1 in de laatste periode van zeven dagen. Op dit moment liggen er 145 patiënten in het ziekenhuis met een coronabesmetting, waarvan 28 op de afdeling intensieve zorgen.

Het aantal overlijdens is ook gestegen van 1,9 in de vorige periode van zeven dagen, naar 2,6 nu. In totaal overleden er in ons land nu al 9.800 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Donderdag komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te bespreken. Er stond een versoepeling gepland vanaf 1 augustus, maar die zou door de recente stijging in het aantal besmettingen uitgesteld worden. De kans bestaat ook dat de maatregelen opnieuw verstrengd zullen worden.

Wereldwijd meer dan 600.000 doden

Er zijn nu wereldwijd meer dan 600.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van de Johns Hopkins University. Het aantal besmettingen staat op meer dan 14,4 miljoen.

Het grootste aantal besmettingen en sterfgevallen deed zich voor in de Verenigde staten. Daar werden al bijna 3,8 miljoen besmettingen gemeld en meer dan 140.000 overlijdens. Goed voor ongeveer een vierde van het totale aantal overlijdens en doden. Maar ook in Brazilië blijven de cijfers stijgen. Daar zijn nu al zo’n 2 miljoen mensen besmet met het coronavirus. 

Meer
Lees meer...