Coronacijfers: voor tweede dag op rij lichte stijging bij besmettingen

Voor de tweede dag op rij zijn de besmettingen licht gestegen. Dat komt niet als een verrassing, omdat er door de paasvakantie en de feestdagen die we gehad hebben, niet altijd even veel wordt getest.

Besmettingen

De laatste zeven dagen waren er gemiddeld 2.382 besmettingen per dag, een stijging van 10 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Op basis van de veertien dagen daarvoor is er wel een daling met 25 procent, volgens Sciensano. De positiviteitsratio blijft dalen.

Doden

Het gemiddelde aantal doden per dag daalde de vorige zeven dagen met 24 procent. Er stierven gemiddeld 19,4 mensen per dag aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn er al 24.853 Belgen aan Covid-19 overleden.

Ziekenhuisopnames

De ziekenhuisopnames daalden met 13 procent tot 115,3 opnames per dag de voorbije zeven dagen. Momenteel liggen er nog 1.533 landgenoten in het ziekenhuis ten gevolge van het virus, waarvan 542 op intensieve zorgen. Er lagen al 73.558 Belgen in het ziekenhuis door Covid-19.

Vaccinaties

Er zijn al 4,4 miljoen Belgen die hun eerste vaccinatie hebben gekregen. De voorbije zeven dagen kregen gemiddeld 60.800 mensen per dag hun eerste spuitje, een stijging van 14 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor.

Meer
Lees meer...