Coronacrisis: 164 nieuwe overlijdens in België, maar voor de eerste keer meer mensen uit dan in het ziekenhuis

In de afgelopen 24 uur zijn in ons land 164 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het totale dodental in ons land staat daarmee op 1.447. Er werden ook 1.260 nieuwe besmettingen vastgesteld. 499 mensen moesten opgenomen werden in het ziekenhuis, waarvan 16 op intensieve zorgen. Maar het aantal mensen dat het ziekenhuis mocht verlaten ligt zo voor de eerste keer hoger dan het aantal nieuwe opnames. 

Het Nationaal Crisiscentrum heeft op z’n dagelijkse persconferentie de nieuwe coronacijfers van ons land bekendgemaakt. In de afgelopen 24 uur overleden 164 mensen aan de gevolgen van het coronavirus, dat zijn er meer dan gisteren, maar er is ook goed nieuws.

164 nieuwe overlijdens

De afgelopen 24 uur overleden er in ons land 164 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat zijn er weer iets meer dan gisteren, maar we zien wel een positieve tendens in de cijfers. Want de mensen die overlijden, zijn vaak al twee weken of langer geleden besmet geraakt. En daarnaast kan het ook enkele dagen duren alvorens overlijdens gemeld worden.

Er werden 1.260 nieuwe gevallen opgemeten. In totaal zijn er nu 1.447 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus en zijn er 19.691 vastgestelde besmettingen met het virus.

Stabilisatie

De dagelijkse cijfers zijn nog steeds hoog, maar ze zijn wel aan het stabiliseren, zo zeggen de wetenschappers nu al enkele dagen. Dat is een goede tendens, maar betekent niet dat we meteen het openbare leven opnieuw moeten gaan openen. Zelfs niet op een mooie lentedag als vandaag.

Zo benadrukt ook het Crisiscentrum. “Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen”, zo klink het.

Meer mensen uit dan in het ziekenhuis

Er werden in de afgelopen 24 uur 499 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is al voor de derde keer op rij een daling, want enkele dagen geleden lag dit cijfer nog hoger dan 600. Aan de andere kant zijn er ook 504 mensen ontslagen uit het ziekenhuis.

Voor de eerste keer werden er dus meer mensen ontslagen uit het ziekenhuis dan dat er nieuwe patiënten bijkwamen. Dat is positief, want er is een bepaald aantal ziekenhuisbedden. Dat het aantal mensen in het ziekenhuis afneemt voor we aan de limiet zitten is dus zeer belangrijk.

Meer
Lees meer...