Coronacrisis: laatste iconische platenwinkel in Hollywood moet verhuizen

Slecht nieuws voor muziekliefhebbers over de hele wereld, want de legendarische platenzaak Amoeba Music op de Sunset Boulevard moet verhuizen door de coronacrisis. Amoeba Music was zowat de laatste muziekwinkel in Hollywood die nog in Hollywood die haar originele pand wist te behouden. Vandaag eindigen ook de coronamaatregelen op het federale niveau in de VS. Zo wil Trump de economie in mei opnieuw opstarten.

Amoeba Music kondigt aan dat de gigantische winkel op de Sunset Boulevard nummer 6.400 permanent de deuren sluit. Het winkelpand was één van de vaste toeristische bezienswaardigheden in de wereldberoemde straat. Wel is Amoeba Music van plan om na de coronacrisis een nieuwe winkel te openen op de Hollywood Boulevard nummer 6.200. Tot dan blijft de winkelketen nog steeds online operationeel.

EPA

Amoeba Music laat aan de nieuwswebsite The Scene Star weten dat het van plan is om haar winkels nog gedurende de hele zomer dicht te houden. Door het gebrek aan inkomsten leek het de uitbaters interessanter om een grote heropening te plannen op een nieuwe locatie.

What’s In My Bag?  

Even legendarisch aan de winkel in Hollywood waren de in-store optredens van grote artiesten, signeersessies en What’s In My Bag?-filmpjes waarbij toonaangevende artiesten hun favoriete platen mogen uitkiezen. 

Amoeba Music verzekert dat die evenementen, die online door fans over de hele wereld bekeken worden, na de heropening opnieuw zullen doorgaan. Een afscheidsparty van de oude locatie zal er helaas niet bij zijn.

Coronavirus in VS

De afgelopen 24 uur vielen er in de VS 2.502 doden door het coronavirus. De dodentol ligt momenteel op 60.853 in het land. Toch is president Donald Trump niet van plan om de coronamaatregelen in het land te verlengen. Die lopen vandaag ten einde. De richtlijnen hielden onder meer in dat Amerikanen zoveel mogelijk thuis werken, restaurants en reizen vermijden en dat ouderen en mensen uit risicogroepen zichzelf isoleren thuis.

De maatregelen vallen nu dus weg op het federale niveau, maar in heel wat Amerikaanse staten laten de lokale gouverneurs de richtlijnen niet vallen. Trump dringt er al even op aan om de economie te herstarten.

Meer
Lees meer...