Coronavirus: gemiddeld 175 besmettingen per dag, andere trends ook stijgend

De voorbije week raakten per dag gemiddeld 175 mensen besmet met het coronavirus. Da’s een stijging met 79 procent. Ook het gemiddelde aantal coronadoden en het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames per dag stijgt.

Voor de dertiende dag op rij stijgt het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus per dag. De voorbije week raakten gemiddeld 175,1 mensen besmet met het virus. Da’s een stijging van 79 procent in vergelijking met de week ervoor, toen dagelijks gemiddeld iets minder dan 98 mensen besmet raakten met het virus.

In totaal zijn nu al 64.094 Belgen besmet geraakt met het nieuwe virus. Dat zijn er 201 meer dan de 63.893 gevallen waarvan gisteren sprake was. Het officiële aantal besmettingen van vandaag moet wel nog geverifieerd worden door Sciensano, en dat kan enkele dagen duren.

49 procent meer ziekenhuisopnames

Naast het gemiddelde aantal besmettingen, is ondertussen ook de trend van het aantal ziekenhuisopnames stijgend. De voorbije week werden gemiddeld 13,9 (of afgerond 14) mensen met Covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Da’s een stijging van 49 procent, want vorige week werden gemiddeld 9 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis.

In totaal liggen nu nog 180 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. 36 van hen liggen op de afdelingen intensieve zorgen. Sinds de coronacrisis uitbrak in België in maart, werden al 17.996 mensen met symptomen van Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen.

82 procent meer overlijdens

Ook het gemiddelde aantal overlijdens per dag stijgt sterk. De voorbije week overleden gemiddeld 2,9 mensen per dag aan de gevolgen van Covid-19. Da’s een stijging met 82 procent in vergelijking met de 2 overlijdens per dag vorige week. In totaal overleden in België nu al 9.805 coronapatiënten.

Meer
Lees meer...