Left Right
scrollTop top

Coronavirus: 69 nieuwe overlijdens en 498 patiënten aan kunstmatige beademing in België


Coronavirus cijfers 27 maart 2020
© EPA

De afgelopen 24 uur zijn 69 mensen overleden door het coronavirus in België. De dodentol staat nu in totaal op 289 slachtoffers. Dat blijkt uit de dagelijkse persconferentie van het federaal crisiscentrum. Het aantal patiënten dat kunstmatige beademing moet krijgen, is nu gestegen tot 498. Later vandaag volgt wellicht duidelijkheid over de verlenging van de maatregelen tegen de coronacrisis.

Momenteel liggen in ons land 3.042 coronapatiënten in de ziekenhuizen. 690 van hen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Er is ook goed nieuws: de afgelopen 24 uur mochten 182 mensen de ziekenhuizen verlaten. In totaal werden 675 Belgische coronapatiënten al uit het ziekenhuis ontslagen. 1.049 mensen hebben de afgelopen 24 uur positief getest op het virus. In totaal is er sprake van 7.284 bevestigde gevallen in België.

Besmette kat

Viroloog Yves Stevens meldde ook een eerste bevestigd geval van een besmette kat in België. Het dier leeft samen met iemand die met het coronavirus besmet is. Het gaat echter om een zeldzaam geval en het lijkt er niet op dat er wereldwijd veel huisdieren besmet zijn met het coronavirus. Het gaat ook om een besmetting van mens op dier, en niet omgekeerd. Naast deze Belgische kat zijn er wereldwijd enkel twee gevallen van besmette honden bekend in Hongkong.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…