Coronavirus: 82 nieuwe overlijdens; cijfers blijven dalen

Er zijn in België 82 nieuwe overlijdens geregistreerd als gevolg van het coronavirus. Er zijn ook 128 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, 319 anderen mochten naar huis. Het totaal aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen staat nu op 3.111. 689 van hen liggen op de afdelingen intensieve zorg.

Van de 82 nieuwe geregistreerde overlijdens stierven er 33 in het ziekenhuis en 49 in woonzorgcentra. Het is van 30 maart geleden dat er minder dan 100 bevestigde overlijdens waren op 24 uur tijd.

Het totaal aantal doden door het nieuwe coronavirus in ons land staat nu op 7.765. 46 procent van hen overleed in een ziekenhuis en 53 procent in een woonzorgcentrum. Van die laatste categorie zijn 84 procent vermoedelijke gevallen die niet getest zijn op SARS-CoV-2.

Minder patiënten in ziekenhuizen

Er zijn ook opnieuw 128 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Daarmee wordt de dalende trend van de voorbije week doorgezet. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is een van de belangrijkste graadmeters om te bepalen hoe snel de coronamaatregelen versoepeld kunnen worden.

319 mensen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen er nu 3.111 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. 689 van hen liggen op de afdeling intensieve zorg. Ook hier zet de daling zich voort.

Nieuwe besmettingen

Toch zijn er in België de afgelopen 24 uur opnieuw 485 besmettingen vastgesteld. Dat brengt het totaal aantal bevestigde gevallen op 49.517.

Het Crisiscentrum waarschuwt in zijn persmededeling om de geldende maatregelen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus te blijven volgen. De cijfers tonen dat wel een neerwaartse trend, maar dat wil niet zeggen dat de epidemie voorbij is.

Meer
Lees meer...