Coronavirus: aantal besmettingen daalt opnieuw

Na dagen van stijging en stagnatie daalt het gemiddelde aantal coronabesmettingen per dag opnieuw. Volgens gezondheidsinstituut Sciensano kwamen er tijdens de week van 15 tot 22 december elke dag 2.378 nieuwe besmettingen bij. Da’s een daling van 6 procent in vergelijking met de cijfers van de week daarvoor. Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames daalt ongeveer zo snel.

De voorbije dagen kregen we geen goed nieuws over de coronacijfers in ons land. Het aantal besmettingen dat elke dag vastgesteld werd steeg namelijk opnieuw, en stagneerde uiteindelijk. Het grote probleem was het niveau waarop dat gebeurde. Dat was namelijk véél te hoog.

Gemiddeld 2.378 besmettingen

Maar nu brengt gezondheidsinstituut Sciensano hoopgevend nieuws. Het gemiddelde aantal besmettingen per dag daalt opnieuw. In de week van 15 tot 22 december bleken elke dag gemiddeld 2.378 Belgen besmet met het virus. Da’s een daling van 6 procent in vergelijking met de week ervoor. Toen lag dat cijfer nog boven de 2.500.

Het duurt vier dagen voor Sciensano alle cijfers kan bevestigen. Het laatst bekende dagcijfer dateert dus van afgelopen dinsdag, 22 december. Toen bleken 2.697 mensen Belgen besmet met het coronavirus. Een dag eerder, op 21 december, werden 3.364 besmettingen vastgesteld. Op zondag 20 december speelde het weekendeffect, en bleken amper 655 mensen besmet.

Gemiddeld 173 ziekenhuisopnames

Ook het aantal ziekenhuisopnames daalt ongeveer even snel. De voorbije week werden elke dag gemiddeld 173 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Da’s een daling met 7 procent in vergelijking met de week daarvoor. Toen werden elke dag 186 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen opgenomen.

Gisteren werden 142 mensen opgenomen, terwijl 277 anderen het ziekenhuis mochten verlaten. Dat brengt het totaal op 2.283 gehospitaliseerde coronapatiënten. 511 van hen liggen op afdelingen intensieve zorgen. 301 Covid-patiënten liggen aan de beademing.

Gemiddeld 88 overlijdens

Elke dag overlijden nog gemiddeld 88 Belgen aan de gevolgen van Covid-19. Da’s een daling van iets meer dan 9 procent in vergelijking met de cijfers van vorige week. Toen bezweken elke dag 97 mensen aan het coronavirus. In totaal overleden nu al 19.089 coronapatiënten in ons land. 

Meer
Lees meer...