Coronavirus: 7 nieuwe overlijdens en 309 nieuwe besmettingen in België

De afgelopen 24 uur zijn er 7 mensen in België overleden aan Covid-19. Er is vandaag sprake van 309 nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land. In totaal zijn er nu 1.795 besmettingen vastgesteld in België. Momenteel liggen er 634 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 187 meer dan gisteren. 

Er zijn de jongste 24 uur 7 Belgen overleden aan het coronavirus. De dodentol staat nu op 21 mensen. Er zijn de afgelopen 24 uur 145 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in Vlaanderen, 95 in Wallonië en 48 in Brussel. Dat blijkt uit de dagelijkse persconferentie van de FOD Volksgezondheid. Van 21 patiënten is de woonplaats niet bekend.

88 patiënten aan beademing

EPA

Ondertussen liggen er meer dan 500 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. In totaal 634 mensen zijn met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, dat is een stijging van 187 patiënten tegenover gisteren. 130 patiënten liggen op de afdeling intensieve zorg, dat is een stijging van 30 patiënten tegenover gisteren. Van hen moeten er 88 kunstmatig beademd worden, dat zijn er 22 meer dan gisteren.

Er is sprake van een verdubbeling in het aantal hospitalisaties op een paar dagen tijd. Op 15 maart lagen minder dan 300 mensen in het ziekenhuis. Ook het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorgen is in die periode meer dan verdubbeld.

155 mensen genezen

Ondertussen zijn er sinds 13 maart al 155 mensen genezen verklaard in ons land. Zij mochten het ziekenhuis verlaten.

“We hebben het virus bij het nekvel gegrepen. Het blijft tegenspartelen, maar we mogen nog niet loslaten, en dan kunnen we dit controleren”, zegt viroloog Steven Van Gucht bij de toelichting van de cijfers. We moeten de maatregelen van de regering volgens hem blijven volhouden. 

Van Gucht raadt aan om als familie buiten te komen om bijvoorbeeld te gaan stappen of fietsen, maar niet om samen te gaan winkelen. Hij benadrukt nog eens om kinderen niet in fysiek contact te brengen met hun grootouders.

Vlaanderen koploper

De meeste gevallen van besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld in Vlaanderen. In elke Vlaamse provincie zijn er nu meer dan 150 gevallen vastgesteld, in Vlaams-Brabant zelfs meer dan 250. In Brussel en de provincie Henegouwen ligt het aantal bevestigde gevallen ook rond de 250. In de andere Waalse provincies zijn er voorlopig nog minder dan 100 besmettingen.

Meer
Lees meer...