Coronavirus: alle parameters dalend, bondscoach Rik Verbrugghe verlaat EK Wielrennen

In de week van 15 tot 21 augustus zijn alle parameters gedaald, die gebruikt worden om het verloop van de corona-epidemie in ons land te beschrijven. Het is al de negende dag op rij dat het gemiddelde aantal besmettingen per dag daalt, en ook het aantal ziekenhuisopnames is al enkele dagen aan een dalende trend bezig. Het is de eerste keer dat het gemiddelde aantal overlijdens ook daalt. Dat is de voorbije dagen geleidelijk aan gestabiliseerd.

Tussen 15 en 21 augustus raakten dagelijks gemiddeld 473 mensen (473,3 om precies te zijn) besmet met het coronavirus. Da’s een daling van 15 procent in vergelijking met de week ervoor, toen Sciensano nog sprak over 554 besmettingen per dag.

In totaal raakten nu al 82.092 Belgen besmet met het virus, waarvan al zeker één persoon twee keer besmet is geweest. Dat cijfer ligt 156 besmettingen hoger dan het cijfer van gisteren, al moet dat nog gecontroleerd worden. Daar neemt Sciensano vier dagen voor.

Ziekenhuisopnames en doden

Ook het aantal ziekenhuisopnames is verder gedaald. Tussen 15 en 21 augustus werden elke dag gemiddeld 25 patiënten opgenomen die besmet waren met het coronavirus. Da’s een daling van 24 procent in vergelijking met de week ervoor, toen elke dag gemiddeld 32 coronapatiënten werden opgenomen.

Daarnaast daalt ook het gemiddelde aantal overlijdens voor het eerst. In de week van 15 tot 21 augustus stierven gemiddeld 7 Belgen per dag (7,2 om precies te zijn) aan de gevolgen van Covid-19. Een week eerder waren dat er nog gemiddeld 9. In totaal overleden nu al 9.996 Belgen aan het virus.

Geen EK Wielrennen voor bondscoach Rik Verbrugghe

Rik Verbrugghe zal de Belgische selectie niet coachen tijdens het EK wielrennen, omdat hij afgelopen weekend contact heeft gehad met mensen buiten de bubbel. De wielerbond besliste om Verbrugghe om gezondheidsredenen naar huis te sturen.

Tijdens de tijdritten op het EK wielrennen in Plouay was de bondscoach er ook al niet bij. Hij had daarvoor toegegeven contacten buiten de bubbel te hebben gehad, en bleef uit voorzorg in het hotel. Z’n assistent, Sven Vanthourenhout, neemt de komende dagen de leiding. 

Meer
Lees meer...