Left Right
scrollTop top

Coronavirus: 185 nieuwe overlijdens en 420 nieuwe hospitalisaties, “te vroeg om van echte daling te spreken”


Coronavirus update België 6 april 2020.
© EPA

De afgelopen 24 uur zijn in ons land opnieuw 185 mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19. De dodentol staat nu op 1.632 mensen. Er werden ook 420 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen wat het totaal op 5.840 brengt. Er is sprake van een lichte daling van het aantal ziekenhuisopnamen, maar volgens de specialisten is het nog te vroeg om met zekerheid van een daling te kunnen spreken.

1.257 mensen liggen op intensieve zorg, dat is een daling van 4 tegenover gisteren. 984 patiënten moeten kunstmatig beademd worden, dat is een daling van 11. Sinds gisteren mochten ook 235 mensen het ziekenhuis verlaten. 

Van de 1.632 bevestigde overledenen door het coronavirus stierf 80 procent in het ziekenhuis, 20 procent van de overlijdens werd buiten het ziekenhuis vastgesteld. Viroloog Steven Van Gucht, die mee de regering adviseert over te nemen coronamaatregelen, zegt op de dagelijkse persconferentie van het federaal crisiscentrum dat het vaak ging om “mensen van hoge leeftijd”.

“Te vroeg om van echte daling te spreken”

EPA

Daarnaast werden de afgelopen 24 uur 1.132 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. In totaal is er nu sprake van 20.814 bevestigde gevallen in België. “De cijfers van vandaag lijken een lichte daling te geven van het aantal hospitalisaties en opnames op de afdeling intensieve zorg”, zegt Van Gucht. 

“Maar we willen er wel op drukken dat dit mogelijk een weekendeffect kan zijn. Het is nog te vroeg om van echte daling te spreken. De belasting op de ziekenhuizen blijft nog heel zwaar, het is dus belangrijk dat we de maatregelen blijven volgen tot de cijfers echt beginnen dalen.”

Routine en maatregelen respecteren

EPA

“De maatregelen zijn al 26 dagen van kracht, en zijn voor het overgrote deel van de bevolking een routine geworden”, zegt crisiscentrum-woordvoerder Yves Stevens. “De situatie is grotendeels onder controle en dat is dankzij jullie inzet. Nu moeten we doorzetten, want de curve moet omlaag.”

“De paasvakantie moet je anders invullen dan gepland, maar maak er het beste van. Verken de eigen streek, werk met de kinderen in de tuin. Blijf dus volhouden, blijf solidair, blijf in uw kot, blijf uw handen wassen, blijf goed zorgen voor jezelf en de anderen.”

Brussels Airlines schrapt vluchten tot 15 mei

EPA

Brussels Airlines houdt alle vliegtuigen nog zeker tot 15 mei aan de grond. Dat doet de luchtvaartmaatschappij naar aanleiding van de aanhoudende reisbeperkingen over de hele wereld en de lage tot onbestaande vraag naar vliegreizen. Passagiers van wie de vlucht geannuleerd werd, krijgen tot 31 augustus 2020 de tijd om een nieuwe vertrekdatum en bestemming kiezen. De reis kan worden uitgesteld tot 30 april 2021. Brussels Airlines houdt een minimale vluchtcapaciteit beschikbaar voor repatriëringsvluchten en het vervoer van essentiële goederen. De tijdelijke technische werkloosheid voor alle 4.200 medewerkers wordt ook verlengd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899