Left Right
scrollTop top

Coronavirus: ook aantal ziekenhuisopnames stijgen steeds verder


Coronavirus België
© Isopix

De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal besmettingen per dag voor de periode van 19 tot en met 25 juli bedraagt nu al 328. Dat is 70 procent meer dan de zeven dagen daarvoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt verder toe.

Het gemiddelde van 327,7 besmettingen per dag voor een periode van zeven dagen is het hoogste in bijna drie maanden tijd. De drie meest recente dagen met volledige cijfers piekt het aantal besmettingen zelfs richting 500 per dag. Op 24 juli waren dat er 479, recenter zijn er nog geen betrouwbare cijfers. Het totaal aantal besmettingen in ons land ligt nu op 66.662.

Ziekenhuisopnames

Ook de ziekenhuisopnames blijven stijgen. De voorbije week waren dat er gemiddeld 23 per dag. Dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met de week ervoor. Gisteren was er zelfs een piek met 35 ziekenhuisopnames. Dat is het hoogste aantal in bijna twee maanden. 15 van hen waren in de provincie. Het gaat er opvallend vaak om jonge mensen.

Er liggen momenteel 232 patiënten met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Vorige week waren dat er nog 191. Op de afdelingen intensieve zorg is het aantal coronapatiënten gestegen van 41 naar 49.

Overlijdens

Opvallend is wel dat er op het vlak van overlijdens een daling valt te noteren. Gemiddeld stierven er voor de periode vanaf 19 juli tot en met 25 juli dagelijks 2,1 mensen aan de gevolgen van Covid-19. De zeven dagen ervoor was dat nog 2,6. Het totaal aantal overlijdens ligt nu al op 9.833.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  696.642
 • Aantal
  doden
  20.879