Première ‘Crimes Of The Future’ choqueert publiek in Cannes

De nieuwe horrorfilm van Canadese regisseur David Cronenberg (79) heeft zijn effect niet gemist in Cannes. Tijdens de première van Crimes of the Future liepen er na vijf minuten al mensen uit de zaal wegens te gore scènes. “Chirurgie is de nieuwe seks”, luidt de slagzin van de film. Vanaf vandaag is Crimes of the Future ook bij ons in de zalen te zien.

Op het Cannes Filmfestival ontstond er tijdens de première van Crimes of the Future heel wat ophef bij het publiek. De horrorfilm was voor sommigen zo walgelijk dat ze al na vijf minuten gechoqueerd de zaal uitliepen. Ondanks de ophef, kreeg Cronenbergs film op het einde wel een staande ovatie van het overgebleven publiek.

Waar gaat het over

De horrorfilm Crimes of the Future speelt zich af in de nabije toekomst. De aarde is een giftige omgeving geworden waardoor het menselijk lichaam is gaan muteren. Zo voelt de mens geen pijn meer en groeien er bij sommigen nieuwe organen in de buik. Cronenbergs nieuwe film bevat zeer expliciete scènes, zoals de autopsie van een kind, bloederige organen en personages die seksueel opgewonden geraken van het likken aan open wonden. 

Voorbereid op shock

Tijdens een interview met Deadline vertelde Cronenberg dat er op voorbereid was dat mensen de zaal gingen verlaten. “Er zijn een aantal zeer sterke scènes,” legde hij uit. “Ik ben er zeker van dat we walkouts zullen hebben binnen de eerste vijf minuten van de film. Iemand zei dat hij bijna een paniekaanval kreeg.”, vertelde hij.

Het is ook niet de eerste keer dat Cronenberg choqueert op het Filmfestival van Cannes. In 1996 veroorzaakte zijn film Crash boegeroep en een verontwaardigde jury. De film ging over een groep mensen die seksueel opgewonden raakten van auto-ongelukken.

Bekijk hier de trailer van Crimes of the Future:

Meer
Lees meer...