Left Right
scrollTop top

Cristiano Ronaldo test positief op coronavirus


Cristiano Ronaldo juventus
© Cristiano Ronaldo – Bron: Isopix

Voetballer Cristiano Ronaldo (35) is besmet geraakt met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bekendgemaakt. De sterspeler van Juventus en Portugal heeft geen symptomen en gaat nu in quarantaine.

De 35-jarige Cristiano Ronaldo speelde vorige week twee keer met de Portugese nationale ploeg. Woensdag stond hij 73 minuten op het veld in een oefenwedstrijd tegen Spanje en zondag speelde hij een volledige wedstrijd in de Nations League in en tegen Frankrijk. Beide wedstrijden eindigden op 0-0.

“Geen symptomen”

Woensdag speelt Portugal in eigen huis opnieuw voor de Nations League. Zweden is dan de tegenstander. In die wedstrijd zal Portugal niet kunnen rekenen op sterspeler Cristiano Ronaldo. Die blijkt namelijk besmet met het coronavirus.

“Ronaldo voelt zich goed, heeft geen symptomen en gaat nu in quarantaine”, schrijft de Portugese voetbalbond op zijn website.

De rest van de Portugese selectie onderging daarna ook een extra coronatest, maar daaruit kwamen geen nieuwe besmettingen aan het licht. De wedstrijd tegen Zweden kan dus wel gewoon doorgaan zoals gepland.

Juventus

De kans lijkt groot dat Ronaldo de eerstvolgende competitiewedstrijd met Juventus moet missen. Die spelen zaterdag 17 oktober namelijk tegen Crotone.

De club zal ongetwijfeld vooral hopen dat hun sterspeler terug beschikbaar is voor het Champions League-duel van woensdag 20 oktober tegen Dinamo Kiev. Op 28 oktober staat de topper tegen het Barcelona van Lionel Messi op het programma.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726