“Cristiano Ronaldo wil Saudi-Arabië alweer verlaten”

Er komt mogelijk een vervroegd einde aan het avontuur van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr in Saudi-Arabië. De Portugese superster speelt nog maar sinds begin dit jaar voor die club, maar zou ontgoocheld zijn in de infrastructuur en de levensomstandigheden in Saudi-Arabië. Het management van Ronaldo ontkent wel die geruchten.

De komst van Cristiano Ronaldo naar het Saudische Al-Nassr verliep niet zonder de nodige problemen. De 38-jarige aanvaller werd al eind 2022 bij zijn nieuwe club aangekondigd en tekende er enkele dagen later zijn monstercontract dat hem 200 miljoen euro per jaar zal opleveren. Daarop raakte hij eerst niet speelgerechtigd bij Al-Nassr en erna moest hij ook nog een schorsing uitzitten. Op 22 januari maakte Ronaldo dan toch eindelijk zijn debuut.

Ondertussen zijn we vier maanden verder en is het avontuur van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr geen onverdeeld succes gebleken. In 15 competitiewedstrijden scoorde hij wel al 14 keer. Door drie gelijke spelen en twee nederlagen moet Al-Nassr wel vrezen om naast de fel verhoopte titel te grijpen. Met amper twee wedstrijden te gaan, heeft de club namelijk een achterstand van drie punten op leider Al-Ittihad. Bovendien was Ronaldo ook al het middelpunt van enkele relletjes na tegenvallende wedstrijden en zou hij ook trainer Rudi Garcia hebben laten ontslaan.

Vertrek naar Europa?

Volgens de Spaanse nieuwssite Mundo Depotivo zou Cristiano Ronaldo ondertussen al opnieuw willen vertrekken bij Al-Nassr. Vooral het leven in Saudi-Arabië zou voor de Portugees niet zijn wat hij ervan gehoopt hij. De website meldt dat de infrastructuur er volgens Ronaldo ver verwijderd is van de moderne samenleving. Daarom zou hij willen vertrekken, bij voorkeur opnieuw naar een grote Europese club.

Een vertrek van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr is echter niet eenvoudig. De aanvaller heeft er namelijk nog een contract van twee jaar en de club lijkt niet meteen van plan hem te laten gaan. Als Ronaldo toch een vertrek forceert zal hij dus een boete moeten betalen en riskeert hij een schorsing.

Newcastle United

Toch is er eventueel een oplossing voor beide partijen. Cristiano Ronaldo zou namelijk een clausule in zijn contract hebben waardoor hij tijdelijk kan vertrekken naar Newcastle United. Die Engelse club is namelijk in Saudische handen en zou de aanvaller kunnen toevoegen aan zijn kern als het volgend seizoen Champions League speelt.

Meer
Lees meer...