Damiano van ‘Blind Getrouwd’ probeerde 20 jaar geleden ook al op tv een lief te vinden

Damiano van ‘Blind Getrouwd’ probeerde 20 jaar geleden ook al op tv een lief te vinden

Het huwelijk van Damiano en Wendy in ‘Blind Getrouwd’ werd geen succes, maar Damiano werd door zijn deelname wel een bekend gezicht. Al kon je hem al veel langer kennen. De gespierde fitnesscoach nam twintig jaar geleden namelijk deel aan het VTM-programma ‘Blind Date’. 

Toen we in Blind Getrouwd kennismaakten met de personal trainer Damiano, had iedereen maar één vraag: “Waar kennen we die gespierde bink van?”. Nadat we al ontdekten dat Damiano in een ver verleden deelnam aan Mister Belgium, maakte VTM vandaag ook bekend dat hij al eerder op televisie te zien was.

Mister Belgium

Damiano probeerde in 2002 Belgiës mooiste te worden. Hij was toen een van de achttien finalisten van Mister Belgium. Damiano, die toen 22 jaar oud was en nog beschikte over een opvallende haardos, wist het toen jammer genoeg niet tot de finale te schoppen.

Maar zijn deelname aan Mister Belgium is dus niet het enige waar je de spierbundel van kan kennen. Want vier jaar eerder verscheen hij al op de televisie.

Blind Date

Damiano is namelijk geen onbekende voor de trouwe VTM-kijker. Want in 1998 probeerde hij een lief te vinden in het programma Blind Date, gepresenteerd door Ingeborg. VTM vond deze beelden nu terug in het archief en deelde die op Facebook.

In de archiefbeelden zien we een 18-jarige Damiano, inclusief piekjes en een debardeurke, van de iconische Blind Date-trap stormen. Hij vertelt er dat hij regentaat L.O. studeert en een voorliefde heeft voor sport. Wanneer Ingeborg hem vraagt of hij dan ook achter de vrouwen aanloopt, antwoordt Damiano al lachend: “Ze zeggen dat toch. Maar ze zeggen zoveel.”

misterbelgium.net

Ingeschreven door z’n vrienden

“Mijn deelname aan Blind Date was het gevolg van een weddenschap onder vrienden, jong en onbezonnen”, laat Damiano weten aan Het Belang Van Limburg. “Ik was het al bijna vergeten, tot ik er nu over werd opgebeld. (lacht) Ik hield er een date en een reisje aan over, maar voorts werd het niets.”

In de twintig daaropvolgende jaren heeft Damiano nog steeds de liefde van z’n leven niet gevonden. Waardoor hij dus opnieuw de VTM inschakelde om hem aan een lief te helpen. “Aan Blind ­Getrouwd nam ik deel omdat ik erg geloofde in het wetenschappelijk opzet: mensen matchen op basis van objectieve criteria”, vertelt Damiano. “Het werd misschien niets, maar ik hield er een mooie vriendschap met Wendy aan over.”

Maar niet getreurd, Damiano. Er zijn nog voldoende andere datingprogramma’s. Zien we hem binnenkort opduiken in Matchmakers of … Temptation Island? Of misschien in het volgende seizoen van Blind Getrouwd?

Bekijk de beelden van Damiano in Blind Getrouwd hier:

VTM

Gesponsorde artikelen