Rapper Damso al voor de vierde keer de meest gestreamde Belgische artiest

Wie zich afvroeg naar wiens muziek wij, Belgen, het afgelopen jaar het meest geluisterd hebben, kunnen we nu een antwoord bieden. Dat blijkt namelijk de Brusselse rapper Damso te zijn. Zo mag hij dus de Ultratop Streaming Award eigenlijk al voor de vierde keer (!) in ontvangst nemen.

De Brusselse rapper Damso, die eigenlijk William Kalubi Mwamba heet, was in 2021 de Belgische artiest wiens muziek het meest gestreamd werd. Zo wint hij dus bijgevolg de Ultratop Streaming Award 2021. Die wordt al voor de zevende keer uitgereikt door de Belgian Recorded Music Association (BRMA) en Ultratop.

Damso

Damso’s muziek is in België al maar liefst 273,7 miljoen keer gestreamd geweest. Zo’n 47,3 miljoen van de streams waren in 2021. Hij bereikte zo de top van de Waalse albumcharts met zijn album ‘QALF’ (‘Qui Aime Like Follow’) uit 2020. Hij deed hetzelfde met zijn opvolger ‘QALF Infinity’, die in april 2021 verscheen. Hiermee bereikte de rapper in korte tijd de platina status.

Zijn populairste liedjes omvatten o.a. RENCONTRE, Macarena, MOROSE, Mosaïque solitaire en Démons in samenwerking met Angèle.

Ultratop Streaming Award

Damso won zijn eerste twee opeenvolgende Ultratop Streaming Awards (USA) in 2017 en 2018. De derde volgde in 2020. En nu mag hij dus ook zo’n vierde award op zijn naam schrijven. Zo wordt Damso de eerste artiest die vier USA’s in ontvangst mag nemen. Hiermee bewijst hij ook dat hij de onbetwiste Belgische king of streaming blijft.

“Een vierde Ultratop Streaming Award in ontvangst nemen is een eer voor mij. Ik ben mijn Belgisch publiek dankbaar voor het trouw zijn aan mijn projecten. Viesurnous??”, reageerde Damso zelf op zijn winst.

“Met zijn 4de USA in 5 jaar, bewijst Damso met grote voorsprong de populairste streaming artiest van België te zijn. Elk nieuw nummer en album zorgt voor nieuwe fans en voor nog meer streams. Zijn laatste album ‘QALF infinity’ was het best gestreamde album in Frankrijk. Zo overtrof het dus grote artiesten als Adele, Abba en Ed Sheeran. Damso is een uitzonderlijk talent en een fantastische artiest waar we allemaal enorm trots op mogen zijn”, zegt Patrick Guns, Voorzitter van BRMA, Ultratop en Managing Director van Universal Music België.

Top 10

De ex-laureaten Angèle en Lost Frequencies staan deze keer op respectievelijk de derde en vierde plaats. K3 en Bart Peeters vervolledigen de top 5 met een tweede en vijfde plaats. Stromae, voormalig winnaar van drie Download Awards, en oud-winnaars Dimitri Vegas & Like Mike eindigden op de zesde en zevende plaats. Zij worden gevolgd door Tourist LeMC, Metejoor en Hamza.

Meer
Lees meer...