Daniel Radcliffe neemt afscheid van Alan Rickman in emotionele brief

“Alan Rickman is ongetwijfeld één van de grootste acteurs waar ik ooit mee zal werken.” Zo begint Daniel Radcliffe, de acteur die Harry Potter speelt, zijn eerbetoon aan Alan Rickman, de acteur die Snape speelde in de Harry Potter-films en gisteren overleed aan kanker. “Als je Alan belde, ongeacht waar in de wereld hij verbleef of hoe druk hij het had, belde hij je steeds zo snel mogelijk terug.” 

69 is hij maar geworden. Alan Rickman heeft gisteren de strijd tegen kanker moeten opgeven. De acteur is vooral bekend om zijn rol als Severus Snape in de Harry Potter-films, maar heeft in heel wat andere filmtoppers meegespeeld.

Zijn collega-acteurs reageren enorm emotioneel op het overlijden en delen hun verdriet, woede en verontwaardiging via sociale media. Ook Daniel Radcliffe, die meer dan 10 jaar samenwerkte met Rickman op de set van Harry Potter, deelt een tekstje waarin hij Rickman eert.

Alan Rickman is undoubtedly one of the greatest actors I will ever work with,” begint Radcliffe emotioneel. “He is also, one of the loyalest and most supportive people I’ve ever met in the film industry. He was so encouraging of me both on set and in the years post-Potter.” Lees z’n volledige tekstje hieronder.

We gaan je missen, Alan Rickman. Rest in peace

Meer
Lees meer...