Left Right
scrollTop top

Dat werd tijd! Binnenkort zou je die stomme voorgeïnstalleerde apps van je iPhone kunnen verwijderen


Dat werd tijd! Binnenkort zou je die stomme voorgeïnstalleerde apps van je iPhone kunnen verwijderen

Heel wat iPhone-gebruikers hebben wel eens problemen met een vol opslaggeheugen, zeker omdat je de toestellen in tegenstelling tot de meeste Android-smartphones niet met een microSD-kaartje kan uitbreiden. Het is dan ook des te frustrerender dat je heel wat voorgeïnstalleerde apps niet kan verwijderen, maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in.

Vooral gebruikers van de goedkoopste iPhones klagen vaak steen en been over het beperkte en niet uitbreidbare opslaggeheugen. 16 gigabyte, nog niet zo heel lang geleden 8 gigabyte, is dan ook niet geweldig veel in 2015. Vorig jaar waren er zelfs gigantische problemen om de nieuwste versie van besturingssysteem iOS te installeren. En ja, als je het geheugen dan niet met een extern kaartje kan uitbreiden, dan zijn voorgeïnstalleerde apps echt wel een doorn in het oog.

In een interview met nieuwssite Buzzfeed heeft Apple-topman Tim Cook nu echter aangegeven dat daar een oplossing voor gezocht wordt. Hoewel hij niet wil toegeven dat het merendeel van die voorgeïnstalleerde apps amper gebruikt wordt, ziet hij wel in dat er een probleem is. “Het klopt dat sommige mensen die apps misschien wel eens zouden willen verwijderen”, wikt en weegt Cook z’n woorden nog.”

Moeilijk dossier

Later in het interview geeft hij echter aan dat er wel degelijk een oplossing op komst zou zijn. “Maar dit is echt een moeilijker dossier dan je op het eerste zicht zou denken”, aldus de Apple-topman. “Bepaalde apps zijn gekoppeld aan functies in andere delen van het besturingssysteem. Voor andere apps is dat probleem er dan weer niet. Na verloop van tijd zou het dus wel eens kunnen dat we gaan toelaten om die laatste categorie apps te verwijderen.”

Volgens Cook zijn die apps er echter niet om gebruikers te pesten. “Het is niet zo dat we jullie opslaggeheugen echt willen vol zetten, dat is echt niet onze motivatie. We willen dat jullie gelukkig zijn. En dus kunnen we niet anders dan het probleem onder ogen zien, en we zoeken momenteel naar een oplossing.” Zoals wij het begrijpen, zullen apps zoals Mail, Safari en Camera niet-verwijderbaar blijven, terwijl andere zoals Aandelen, Kompas en Tips wel naar de prullenbak verwezen kunnen worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…