De 10 coolste LEGO-sets die iedere fan in huis wil

LEGO is weer hipper dan ooit. Sinds gisteren kan je naar in onze filmzalen naar The Lego Movie gaan kijken en in de VS is de film de meest succesvolle release van 2014 tot hiertoe. We zouden haast vergeten dat het allemaal met speelgoed begon. Als echte LEGO-fan zal je deze sets absoluut in huis willen (of misschien heb je ze al).

1. The Death Star

Deze set was een grote hit bij volwassen LEGO-fans. En vermoedelijk hebben ze de doos zelfs niet verdoezeld als een cadeautje voor de kinderen…

2. Tijdmachine uit Back To The Future

Deze Delorean zal je niet ver brengen, maar wanneer je met de coole wagen speelt, maak je toch ook een beetje een sprong in de tijd? Andermaal zeker als volwassene…

3. Het café

De echte freaks hebben misschien ooit een hele LEGO-stad op zolder gebouwd. Dit café mag zeker niet ontbreken, maar dat geldt eigenlijk voor alle sets uit de reeks.

4. In de lucht

Was het niet geweldig om je eigen LEGO-wereld te creëren? Zoals deze luchthaven.

5. In de ruimte

En wie een gewoon vliegtuig niet genoeg vindt, kan natuurlijk aan ruimtereizen doen. Dit was een van de eerste sets voor intergalactische reizigers.

6. De piratenboot

Argh matey! Vroeger was er nog geen Piet Piraat op tv, dus speelden we zelf piraatje met deze boot.

7. Millennium Falcon

Nog een must voor Star Wars-fans. Dit ruimteschip was een hele populaire LEGO-set.

8. Space Shuttle

De Amerikaanse space shuttles zijn intussen museumstukken geworden. We hebben dus LEGO nodig om ze nog een laatste keer te laten vliegen.

9. Harry Potter

Alle Harry Potter-fans moeten ooit gedroomd hebben om een student op Hogwarts te zijn. En we hebben niet eens een uitnodiging van Dumbledore nodig.

10. The Simpsons

Dit is de set waar voor het eerst in lange tijd nog eens echt naar wordt uitgekeken. Het huis van The Simpsons, inclusief buurman Ned Flanders, zal dit jaar waarschijnlijk een klassieker worden.

Meer
Lees meer...