De 11 beste jobs om te doen terwijl je de wereld rondreist

De 11 beste jobs om te doen terwijl je de wereld rondreist

Reis je graag de wereld rond, maar heb je er helaas het geld niet voor? Dan overweeg je best eens de volgende 11 jobs, waar reizen én werken perfect samen gaan.

1. Vertaler/tolk

Wie vloeiend is in een of meerdere talen naast zijn moedertaal kan overwegen om als vertaler of tolk aan de slag te gaan. Met een beetje geluk brengt ook die job je naar de meest interessante plaatsen ter wereld.

2. Reisreporter

De wereld rondreizen en er nog over schrijven ook: er zijn weinigen die ervan kunnen leven. Hou je enorm van (verre) reizen en beschik je daarnaast ook over een vlotte pen, waag dan zeker je kans als reisjournalist. Want eerlijk gezegd, bestaat er een mooiere job?

3. Ski- of snowboardinstructeur

Als ski- of snowboardinstructeur kan je je passie voor de sneeuw delen met enthousiaste (of minder enthousiaste) leerlingen. Tijdens je werkdag je bezighouden met datgene wat je het liefste doet, wie droomt er niet van? En er zijn heus meer ‘bergen’ in de wereld dan enkel de Belgische Ardennen. Dus wie weet op welke fantastische plaatsen je als ski- of snowboardleraar allemaal niet terecht kan?

4. Engelse les geven

In veel landen zit men te springen om mensen die Engelse les kunnen geven. Een voorwaarde is wel dat je het Engels goed beheerst. Kijk eens in Zuid-Amerika of Azië en benader scholen om te vragen of ze nog mensen zoeken. Zo verdien je én een leuk zakcentje én bevind je je in een prachtige omgeving. Mocht je het echt professioneel willen aanpakken en een redelijk salaris willen verdienen dan kun je van te voren een TELF cursus doen. Dit is een internationale erkende cursus om Engelse les te geven.

5. Receptionist in een hostel

In hostels zijn ze regelmatig op zoek naar mensen die een paar uur per dag achter de balie willen werken of willen schoonmaken. In ruil hiervoor kun je natuurlijk geld vragen, maar denk ook eens aan een gratis overnachting? Soms kun je met twee of drie uurtjes werk per dag al goed uit de voeten. Ook achter een bar is een goede optie of bij strandbestemmingen als propper.

6. Fruitplukker

Wie een tijdje van de wereld wil genieten én terwijl geld wil verdienen, overweegt best eens een tijdelijke job als fruitplukker. Vooral in landen als Australië is vraag naar jonge fruitplukkers, die er met een werkvisum makkelijk aan de slag kunnen. Check best wel op voorhand wanneer er precies geoogst wordt, zoniet sta je er met je vingers te draaien. En nee, daarvoor gaan ze je niet betalen. 

7. Reisbegeleider

Als reisbegeleider of animator in een hotel, camping of vakantiedomein zorg je ervoor dat vakantiegangers een zo aangenaam mogelijk verblijf ervaren. Je organiseert uitstappen of verzorgt avondanimatie, en dat allemaal in een (vaak) zonnig decor! Hiermee verdien je helaas niet uitzonderlijk veel, maar vaak wordt je verblijf, eten en vervoer wél betaald door de reisorganisatie. Alles wat je verdient, is dus zakgeld, recht in the pocket.

8. Crew op een cruiseschip 

Entertainer, barman, kok of poetsvrouw: een job op een cruiseschip is behoorlijk hard werken. Naast dat hard werken, kom je als crewlid echter ook op plaatsen die je anders wellicht nooit zou kunnen bezoeken. En dat maakt al dat werken véél draaglijker! 

9. Een baan als au pair

Geld verdienen en een land leren kennen… Als au pair! Spreek je de taal goed van het land waar je gaat reizen? Overweeg dan om au pair te worden. Meestal verdien je hier een leuk zakcentje mee en je hebt natuurlijk gratis kost en inwoning. Let wel op dat je van te voren goede afspraken maakt, zodat je ook nog vrije tijd hebt om er op uit te trekken.

10. Word een WWOOF-er

Wat? WWOOF-er? Maar weinig mensen denken aan deze optie als het gaat om gratis reizen. WWOOF staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms, oftewel: een aantal uur per dag werken op een boerderij tegen kost en inwoning! Je slaapt en eet dus gratis bij de mensen thuis, in ruil voor een aantal uurtjes werk. In je vrije uren kun je er lekker op uit en genieten van de omgeving. Ideaal! 

11. Housesitter

Als ‘housesitter’ verdien je wellicht geen sloten geld, maar het zorgt er wel voor dat je tijdens het rondreizen weinig geld aan accommodatie moet uitgeven. En die besparing kan aardig van pas komen als je een stukje van de wereld wil zien! https://nomadlist.com/ 

Gesponsorde artikelen