De 5 beste én gratis loopapps

Begint het bij jou ook te kriebelen om te lopen, na het zien van al die sporters op de 10 Miles in Antwerpen? In principe heb je om te lopen enkel een paar goede schoenen en een portie doorzettingsvermogen nodig, maar een goede app kan helpen om je te motiveren én om snel beter te worden. Wij zetten de vijf beste – en gratis! – loopapps op een rijtje.

1. Runkeeper

RunKeeper

Wat? Trackt niet alleen je looptochtjes, maar kan ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld wandelingen en fietstochtjes. 

Waarom? RunKeeper is vooral erg goed in het aanreiken van statistieken en grafieken, zodat je goed kan bijhouden of en hoe je vooruitgaat. Je kunt ook gebruikmaken van trainingsplannen, doelen bepalen, je looptochtjes via sociale media delen, en nog veel meer. De app is erg makkelijk te gebruiken, maar je kan je gegevens ook bijhouden op de website van RunKeeper. Wie een complete app wil, zit goed bij deze.

Beschikbaar voor? iPhone en Android.

Prijs? Gratis voor de basisversie, ongeveer 6 euro per maand voor de uitgebreidere Elite-versie.

2. Nike+ Running

Nike

Wat? Trackt net zoals de andere apps je looptochtjes en laat achteraf statistieken zien, met onder andere afstand, tijd, hartslag en verbrande calorieën.

Waarom? Met de app van Nike+ kan je live aangemoedigd worden door je vrienden. Als je op Facebook laat weten dat je gaat lopen, krijg je in realtime gejuich voor elke like of comment die je krijgt op je status. Wie nood heeft aan aanmoedigingen, moet dus zeker voor deze app kiezen.

Beschikbaar voor? iPhone en Android.

Prijs? Gratis.

3. MapMyRun

MapMyRun

Wat? Trackt je route, maar ook je afstand, hoogteverschil en verbruikte calorieën, net als de andere apps.

Waarom? MapMyRun onderscheidt zich vooral door de geleverde voedingsinformatie. Als je een slechte dag hebt, kan je bijvoorbeeld terugkijken naar de vorige dagen om te zien wat je toen anders deed. Het geeft je ook een beeld over wat je zou moeten eten en hoeveel glazen water je moet drinken.

Beschikbaar voor? iPhone en Android en een limited versie voor Blackberry.

Prijs? Gratis, maar ongeveer 5 euro per maand als je wil upgraden.

4. Endomondo

Endomondo

Wat? Ook deze app houdt je route, afstand en snelheid bij. Je kan ook zelf routes creëren en jezelf uitdagen om het beter te doen dan een vorige keer.

Waarom? Endomondo is erg gericht op sociale media. Zo kan je bijvoorbeeld je vrienden uitdagen om het beter te doen dan jij, of zelf uitdagingen aangaan. Je krijgt ook een audiocoach en kan peptalks sturen naar je vrienden. Voor wie lopen een sociaal gebeuren is, is dit een aanrader.

Beschikbaar voor? iPhone en Android.

Prijs? Gratis.

5. Bupa Smart Runner

Bupa

Wat? Deze app pakt het wat anders aan en wil vooral helpen om je looproutines leuker, gevarieerder en gezonder te maken.

Waarom? Bupa Smart Runner onderscheidt zich door te focussen op gezond lopen. Ze raden je aan om één van de drie soorten ‘smart runs’ per week te doen: op heuvels, sprintjes en crosstraining. Je krijgt ook advies voor een betere techniek – aan de hand van video’s – en je kan je blessures bijhouden.

Beschikbaar voor? enkel voor iPhone.

Prijs? Gratis.

Klaar om te trainen? Of al bezig? Vergeet niet dat het vandaag de laatste dag is om je in te schrijven voor de Wings For Life World Run. Doen!

(Bronnen: Faschercise, LifeHackerThe Active Times, Yahoo.)
Meer
Lees meer...