‘De Biecht van Joran’: Onthullende documentaire over moordenaar Joran van der Sloot komt naar VTM 2

De verdwijning van Natalee Holloway is een van de meest tot de verbeelding sprekende verdwijningszaken van deze eeuw. De jonge vrouw zou in 2005 op Aruba vermoord zijn door de Nederlander Joran van der Sloot. Die bekende zelf eindelijk die moord, maar toch zijn er nog heel veel vraagtekens. Over dat en nog veel meer maakte misdaadjournalist John van den Heuvel de vierdelige documentaire De Biecht van Joran.

Over de verdwijningszaak rond Natalee Holloway zijn al meerdere films en documentaires gemaakt, maar toch steekt De Biecht Van Joran erbovenuit. Maker John van den Heuvel begon er namelijk mee toen hij twee jaar geleden een dagboek van Joran van der Sloot in handen kreeg. Daarin bekende de Nederlander de moord op Natalee Holloway.

Gevangenis

Tot dan had hij altijd ontkend iets met die verdwijning te maken te hebben. Toch was hij hoofdverdachte, omdat hij de laatste persoon was die haar levend had gezien op Aruba. Ondertussen zit Joran van der Sloot al enige tijd in de gevangenis in Peru voor de moord op Peruaanse studente Stephany Flores op 30 mei 2010. Daarnaast is hij ook veroordeeld voor drugshandel en afpersing van Beth Holloway, de moeder van Natalee. Hij zit in principe nog vast tot 2045, maar komt dan vrij omdat de maximumduur van een gevangenisstraf in Peru dan gepasseerd is.

Mede daardoor willen heel wat mensen weten wat er echt gebeurd is met Natalee Holloway. Joran van der Sloot beweert namelijk dat hij zijn leven gebeterd heeft, nadat hij de liefde en god heeft gevonden. Volgens anderen is en blijft hij echter een gevaarlijke pathologisch leugenaar.

Bekijk hier de trailer van De Biecht Van Joran:

De Biecht Van Joran verschijnt zondag 3 december om 19.55 uur op VTM 2 en VTM GO.

Meer
Lees meer...