‘De Container Cup’: Alltimerecord sneuvelt in laatste reguliere aflevering van het seizoen

De dertigste en laatste sporter die in actie kwam tijdens het derde seizoen van De Container Cup heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Kajakker Artuur Peters verpulverde het alltimerecord en deed maar liefst 50 seconden beter dan de vorige recordhouder Ward Lemmelijn.

Voor het derde seizoen van De Container Cup werden opnieuw dertig topsporters opgetrommeld om het tegen elkaar op te nemen in de eigenzinnige zevenkamp. Roeier Ruben Claeys en kajakker Artuur Peters waren woensdagavond de laatste twee kandidaten in de voorlaatste aflevering van het seizoen. Donderdagavond staat er nog een speciale aflevering op het programma waarbij Team Wesley het opneemt tegen Team Pedro.

Artuur Peters

Maar eerst was het dus nog tijd voor een ware stuntprestatie. De avond begon al goed met een sterk resultaat van Ruben Claeys, maar het was vooral Artuur Peters die indruk maakte. De 26-jarige Limburger komt in het kajakken uit op de K1 1.000 meter en deed op die afstand al tweemaal mee aan de Olympische Spelen. In 2016 werd hij elfde en op de meest recente Spelen behaalde hij juist de top tien.

In De Container Cup bewees Artuur Peters een zeer complete atleet te zijn. Na een goede looptijd drukte hij een eerste keer zijn stempel aan de monkey bars. Daarin verpulverde hij het seizoensrecord van waterpoloër Niels Bus. Op de volgende onderdelen ging Peters door op zijn elan met de ene topprestatie na de andere.

Uiteindelijk zou de kajakker eindigen op een fenomenale tijd van 7 minuten, 9 seconden en 32 honderdsten. Daarmee doet hij maar liefst meer dan 50 seconden beter dan Ward Lemmelijn, de roeier die het tweede seizoen van De Container Cup won.

Bekijk hier Artuur Peters aan de monkey bars:

Juryleden Wesley en Pedro zijn onder de indruk van de prestatie van Artuur Peters:

Artuur Peters is alltimerecordhouder met 7 minuten, 9 seconden en 32 honderdsten

Meer
Lees meer...