De coolste studentenjob ter wereld moet wel bij Google zijn

Wie straks aan een stage of vakantiejob begint, krijgt daar niet altijd veel voor in de plaats. Op de ervaring en de referentie op je cv na uiteraard. Maar als je bij Google aan de slag mag gaan, zal je geen enkel moment klagen over te weinig geld, een gebrek aan luxe en al helemaal niet over het leerproces dat je erbij krijgt. Dit moet zowat de coolste studentenjob ter wereld zijn.

Welkom in Googleplex! Die woordjes moeten studenten in Silicon Valley als muziek in de oren klinken. Het hoofdkwartier van het internetbedrijf biedt onder andere gratis voedsel, wellness, feestjes en natuurlijk de kans om samen te werken met mensen die het gemaakt hebben in de wereld van het internet. Hoewel dat laatste op lange termijn zeker het belangrijkste is, zullen jobstudenten het helemaal niet erg vinden dat al de rest hen zomaar in de schoot wordt geworpen. Google zou je perfect kunnen vragen om over twee weken te beginnen, ook al moet je daarvoor duizenden kilometers afleggen. Onderdak en transport zitten namelijk gewoon in het contract dat je tekent. Net zoals zowat alle andere dingen die je in het dagelijkse leven geld kosten.

Getty Images
Getty Images

Alles is gratis

Uiteraard is deze studentenjob niet voor iedereen weggelegd en is de selectieprocedure ook een stuk strenger dan wat we gewend zijn. Getuigenissen zijn vrij schaars aangezien Google het niet toestaat dat medewerkers met verhalen over het bedrijf naar buiten komen. Maar wie in aanmerking komt, zal al zeker verschillende interviews (soms telefonisch) moeten doorstaan. Die duren gemakkelijk drie kwartier en de vragen zijn niet altijd even eenvoudig. Het bedrijf stond er ooit zelfs om bekend de vreemdste vragen te stellen, zoals “hoeveel koeien zijn er in Canada?”. Dat zou intussen tot het verleden moeten behoren, maar voor een pas (of nog niet) afgestudeerde moet de selectieprocedure wel nog steeds een enorme uitdaging zijn.

Wanneer dat verlossende telefoontje er dan eindelijk komt, gaat een nieuwe wereld voor de student in kwestie open. Googleplex telt namelijk 24 cafés met een ruime variëteit aan keukens: van Mexicaans tot Indisch, van hamburgerrestaurants tot pizzeria’s. En wie nadien de kilo’s eraf wil sporten, kan vlakbij een fitnessruimte induiken. Wie overwerkt dreigt te geraken, kan langs de wellness lopen en van een heerlijke massage genieten. Je was wordt er gedaan en je kunt zelfs danslessen gaan volgen. Activiteiten genoeg en het mooiste aan dit alles: het is gewoon gratis wanneer je voor Google werkt.

Thinkstock
Getty Images

Hallucinant loon voor een student

Het is natuurlijk wel hard werken en medewerkers stellen dat ze al na een week volledig meedraaien in hun team. Maar de voordelen zijn nauwelijks te tellen. Je hoeft ’s ochtends bijvoorbeeld niet op een drukke trein of bus te springen, want Google komt je gewoon ophalen met speciale shuttles. Op de campus zijn er fietsen beschikbaar waarmee je je gratis kunt verplaatsen. En voeg daar nog een gigantisch loon aan toe waar de meest jobstudenten alleen maar van kunnen dromen. Volgens geruchten verdien je bij Google als student al gauw 6.000 dollar per maand, ofwel zo’n 4.400 euro. Een bedrag waarvan je dus nauwelijks iets moet afgeven, aangezien al de rest gratis is.

Getty Images

Voorts zit je natuurlijk nabij San Francisco en Google organiseert graag allerlei excursies buiten het werk. Maar Google is niet de enige in Silicon Valley die veel aandacht aan studenten besteedt. Facebook, Dropbox en Twitter zullen hun werkkrachten tijdens de zomer ook zeker niet teleurstellen. Palantir Technologies zou bovenaan de lijst van best betalende bedrijven staan, goed voor gemiddeld 7.000 dollar per maand. Voor deze bedrijven is het natuurlijk een investering in de toekomst. Veelbelovende studenten die tevreden zijn over hun stage zullen nadien misschien terugkeren om voor het bedrijf te werken.

Het loont overigens vaak niet om veel overuren te kloppen, want daar betalen bedrijven zoals Google niet voor. Op die manier willen ze de werkuren toch zoveel mogelijk beperken. Tot slot nog een weetje dat ex-studenten van Google verspreiden: het personeel is normaler dan je denkt. Vergeet dus dat Google het Walhalla van de computernerds is… Het is gewoon het paradijs.

Getty Images
(Bronnen: Business Insider, The Huffington Post)
Meer
Lees meer...