‘De Droomfabriek’ krijgt al 2.100 dromen binnen in één dag

Gisteren kwamen we te weten dat het iconische programma De Droomfabriek zal terugkeren. Het programma zal opnieuw gepresenteerd worden door Bart Peeters, maar hij krijgt nu het gezelschap van het jong geweld van Gloria Monserez. Sinds gisteren konden mensen hun dromen (of die van anderen) insturen en dat gebeurde al massaal.

VRT brengt volgend jaar De Droomfabriek terug. Het iconische programma was voor het eerst te zien in 1989 en bracht tien jaar lang de wildste dromen van mensen in vervulling. De Droomfabriek kreeg zeven seizoenen en verdween in 1999 van de buis. Maar volgend jaar, 35 jaar na de eerste aflevering en 25 jaar na de laatste, keert het programma terug.

De Droomfabriek

De Droomfabriek zal opnieuw gepresenteerd worden door Bart Peeters. Hij was er al bij in het eerste seizoen en presenteerde het programma vijf seizoenen lang met verschillende cohosts. Het ging daarbij om Paskal Deboosere, Rani De Coninck en Sabine De Vos. Het zesde seizoen werd gepresenteerd door Rani De Coninck en Sabine De Vos en voor het zevende kreeg het programma met Johan Terryn en Tine Van den Brande twee nieuwe hosts. Maar nu keert Bart Peeters dus terug.

Hij krijgt het gezelschap van een nieuwe cohost, Ketnetgezicht Gloria Monserez. Met haar 21 jaar is ze te jong om De Droomfabriek nog gezien te hebben op televisie, maar ze kent het concept wel via haar ouders. “Voor mij was het een programma waar m’n ouders heel blij en nostalgisch en met grote ogen naar terugkeken. Toen ze hoorden dat ik het mocht presenteren was hun reactie dan ook: ‘Wat?!'”, klinkt het.

2.100 inzendingen

Sinds gisteren kan je via de website van VRT1, of voor de volledige nostalgische ervaring via een gele briefkaart, je dromen insturen. En dat gebeurde massaal. VRT laat nu weten dat de teller vanmorgen al op 2.100 dromen stond.

Lotte Vermeir, netmanager bij VRT 1, verklaart het succes: “Dat De droomfabriek een van de meest iconische programma’s van VRT is, is wel duidelijk aan de overvloed aan positieve reacties op de aankondiging gisteren. Het is voor velen geweldige nostalgie en ouders kunnen dit nu met hun kinderen delen zodat ook de nieuwe generatie dit prachtige programma kan ontdekken, samen met het hele gezin.”

“Bart en Gloria gaan zorgen voor heerlijke feelgood en ontspanning waarbij je niet alleen kan wegdromen, maar ook je eigen dromen kan beleven. En daar heeft iedereen, zowel jong als ouder, duidelijk nood aan, gezien de vele dromen die op slechts 1 dag tijd al werden ingestuurd. Bart en Gloria weten wat hen te doen staat.”

Wie zijn, haar of hun droom nog niet heeft ingestuurd, kan dat nog steeds doen via vrtmax.be/doemee (of via de gele briefkaart).

Meer
Lees meer...