‘Viva La Feta’: Bart Peeters laat zijn kookkunsten zien in de vierde aflevering

Viva La Feta is maandag alweer toe aan de vierde aflevering. Daarin krijgen Jani en Otto-Jan gezelschap van niemand minder dan singer-songwriter en presentator Bart Peeters. Samen nemen de mannen deel aan het culinaire foodfestival, maar daar zijn ze minder goed op voorbereid dan ze dachten.

Het concept van Viva La Feta is vrij eenvoudig. Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis, die bevriend raakten tijdens het eerste seizoen van Over De Oceaan, ontvangen in een tijdelijke B&B op het Griekse Sifnos telkens een nieuwe gast die ze voor 48 uur moeten entertainen. Maar het addertje onder het gras is dat ze niet weten wie ze over de vloer krijgen tot die persoon van de boot stapt.

Enkele weken terug kwamen we de acht gasten te weten die in het tweede seizoen naar Griekenland trekken voor Viva La Feta. Onder meer Annelies Verlinden en Kate Ryan zijn ondertussen de revue gepasseerd. Deze week is het de beurt aan Bart Peeters.

Bart Peeters

Van programma’s Mag ik u kussen? tot Merci voor de muziek, Bart Peeters is vaak te zien op de buis. Maar ook op de planken is hij niet weg te denken. Zijn De kat zat op de krant-tour is nog maar net afgesloten, en nu spendeert hij 48 uur in de B&B van Otto-Jan en Jani. Bart Peeters is een ware internationale ster want ook op het eiland wordt hij herkend door fans.

In deze aflevering nemen de drie mannen deel aan het lokale, culinaire foodfestival. Ze vertegenwoordigen onze driekleur en nemen het op tegen de sterke concurrent Peru. En daar was niet iedereen even goed op voorbereid:  “Vraag niet hoe, maar Jani had ons (per ongeluk, beweert hij zelf), ingeschreven in een foodfestival. Op zich heeft Bart Peeters ervaring genoeg met festivals, maar hier werd zelfs hij stil van”, vertelt Otto-Jan. De drie doen alvast een nobele poging om de locals kennis te laten maken met onze traditionele keuken verklaart Otto-Jan: “Ik ga niet beweren dat ik de ‘peche-tonijn’ eindelijk bij een breed publiek heb weten te introduceren, maar toch. Volgend jaar staat dat daar in elk restaurant op het menu.” 

Viva La Feta is iedere maandag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...