‘Viva La Feta’: Kate Ryan vertelt over moeilijke periode aan het begin van haar carrière

Het nieuwe seizoen van Viva La Feta is maandag alweer toe aan zijn derde aflevering. Daarin krijgen Jani en Otto-Jan zangeres Kate Ryan op bezoek. Zij vertelt de twee over hoe niet alles even makkelijk verliep aan het begin van haar carrière. Daarnaast neemt Otto-Jan haar ook mee op zeiltocht en daar had vooral Kate Ryan, die eigenlijk gewoon Katrien Verbeeck heet, meer van verwacht.

Het concept van Viva La Feta is vrij eenvoudig. Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis, die bevriend raakten tijdens het eerste seizoen van Over De Oceaan, ontvangen in een tijdelijke B&B op het Griekse Sifnos telkens een nieuwe gast die ze voor 48 uur moeten entertainen. Maar het addertje onder het gras is dat ze niet weten wie ze over de vloer krijgen tot die persoon van de boot stapt.

Enkele weken terug kwamen we de acht gasten te weten die in het tweede seizoen naar Griekenland trekken voor Viva La Feta. Wim Willaert en Annelies Verlinden zijn ondertussen de revue gepasseerd. Deze week is het de beurt aan Kate Ryan.

Kate Ryan

Hoewel het ondertussen al 17 jaar geleden is dat Kate Ryan voor ons land naar het Eurovisiesongfestival trok, kent iedereen haar nog steeds van de ‘kniezwengel’. Toch is dat deel van haar carrière niet altijd even makkelijk geweest voor de zangeres. Katrien vertelt er maandag over in een nieuwe aflevering van Viva La Feta.

“Vroeger was er heel veel druk van platenfirma’s. Je moest er zo sexy mogelijk uitzien, en liefst zo bloot mogelijk. Toen stond ik daar niet bij stil, maar achteraf bekeken … Je hebt oprechte mensen nodig, en die had ik op dat moment niet altijd”, klinkt het.

Zeiltocht

Naast enkele openhartige gesprekken, neemt Otto-Jan Katrien ook mee op zeiltocht. En hoewel je zou denken dat Otto-Jan na zijn deelname aan Over de Oceaan wel iets afweet van zeilen, lijkt dat toch tegen te vallen.

Met het volste vertrouwen gaan ze het water op, al loopt dat niet helemaal zoals gehoopt. “Ik stelde nog de domme vraag of Otto-Jan eigenlijk wel kon zeilen, na zijn passage in Over De Oceaan“, vertelt Katrien. “Maar het was toch gene vette. Ik heb Otto-Jan moeten redden, en eigenlijk zou het omgekeerd moeten zijn. Uiteindelijk zijn we toch nog heel mooi kunnen binnenvaren.”

Viva La Feta is iedere maandag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...