De familie Meiland keert terug naar Nederland : onze 7 favoriete herinneringen

Het Nederlandse televisieprogramma Chateau Meiland was een hit! De voorbije maanden waren Martien Meiland en co niet weg te slaan van de sociale media. Nu heeft de familie ervoor gekozen om terug naar Nederland te verhuizen en de chateau in Frankrijk te verkopen. Niet vooraleer wij onze favoriete Chateau Meiland momenten met jullie hebben gedeeld:

1. “Waarom bel jij mij nou, ik zit net bij het zwembad”

Als je een hele chateau verbouwt, dan heb je ook je rust nodig. Dat moest Martien even aan Erika duidelijk maken. Bellen doe je toch niet als je weet dat iemand aan het zwembad zit?

2. Martien die af en toe zijn kenmerkend gilletje slaat

Het gilletje. Een kruising tussen angst en excitement, en niemand die precies weet welke van de twee het nu is.

3. De ontmoeting met de schouw

Als je wat groter bent, dan hangen sommige meubels vaak te laag. Tijdens het verbouwen van de chateau had Martien wel eens minder fijne ontmoetingen met zijn meubilair.

4. “Als ik de honing erbij doe, dan gaat het karimariseren

De kookkunsten van Martien Meiland zijn er, maar uitleggen wat hij precies gaat doen, leek soms iets moeilijker. “Als ik hier straks honing bij doe, dan gaat het karimariseren.” Zelfs na een verbetering van Erika hield Martien voet bij stuk. Vanaf nu is het dus karimariseren in plaats van karameliseren.

5. De muzikale intermezzo’s in de auto

Oya Lélé! Zelfs onze K3’tjes bleven niet gespaard. De familie Meiland kroop vaak de auto in om naar het dichtstbijzijnde dorp te rijden, en dat deden ze in stijl (en met de nodige migraine achteraf).

6. “Oh neen, facetimen met Maxime … ook dat nog”

Als Martien na een drukke dag shoppen (en veel aanschuiven) ook nog eens moet facetimen met zijn dochter, wordt het ook hem even te veel.

7. “Wijnen, wijnen, wijnen”

Last but not least: we gaan nooit vergeten dat de Meilandjes een nieuw werkwoord hebben uitgevonden. Vanaf nu is het niet meer wijn drinken, maar wijnen. Veel makkelijker, toch?

Bekijk hier ook de Chateau Meiland-remix

Meer
Lees meer...